Το MSN Messenger κάνει… sign out

by Nikos Kaimakamis • On 01-09-2014 • AT 11:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

msn messenger

H 31η Οκτωβρίου 2014 είναι η ημερομηνία που έχει θέσει η Microsoft για το τέλος του MSN Messenger, με μετακίνηση όλων των χρηστών του στο Skype, μετά από 15 έτη απρόσκοπτης επικοινωνίας μέσω chat. 

Ουσιαστικά, οι εναπομείναντες χρήστες της υπηρεσίας της Microsoft είναι μόνο οι Κινέζοι, αφού εκεί ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί η μετάβαση στο Skype, όπως έχει γίνει σε άλλα σημεία του πλανήτη. Η ιστορία του MSN Messenger ξεκίνησε το 1999 και είχε σκοπό να ανταγωνιστεί την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων της AOL. Σταδιακά, η Microsoft προσέθεσε ποικίλα νέα χαρακτηριστικά στην υπηρεσία, με τη δυνατότητα να παίζουν οι χρήστες παιχνίδια μαζί, να προσθέτουν emoticons στις συζητήσεις τους και άλλα ενδιαφέροντα.

Στην τελευταία της εκδοχή η υπηρεσία είχε ονομαστεί Windows Live Messenger και οι ενεργοί χρήστες της είχαν φτάσει τα 330 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009, ενώ το Skype στο οποίο θα γίνει η μετάβαση το 2012 είχε φτάσει τους 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα οριστικό τέλος μίας εποχής για μία από τις δημοφιλέστερες και πιο ευρέως γνωστές υπηρεσίες του Παγκόσμιου Ιστού, με την μετάβαση στη νέα κατάσταση να είναι ενδεικτική του πώς μεταλλάσσεται η επικοινωνία στον Κυβερνοχώρο.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons