Το μικρότερο SSD 512 GB από τη Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 02-06-2016 • AT 8:34 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

samsung-pm971-ssd

H Samsung παρουσιάζει τη μικρότερη μνήμη SSD που έχει παραχθεί με βάρος που καταφέρνει να περιορίζεται στο ένα γραμμάριο. 

Οι διαστάσεις της μνήμης SSD με χωρητικότητα 512 GB που παρουσίασε η Samsung είναι 20x16x1.5 χιλιοστά και είναι τεχνολογίας PCIe. Πρόκειται για το μοντέλο Samsung PM971-NVMe, το οποίο σπάει όλα τα ρεκόρ μεγέθους και δείχνει την κατεύθυνση που θα πάρει η δημιουργία χώρων αποθήκευσης στις ηλεκτρονικές συσκευές. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η μνήμη της Samsung μπορεί να μεταφέρει μία ταινία ανάλυσης HD όγκου 5 GB σε περίπου 3 δευτερόλεπτα.

samsung ssd

Η Samsung έχει κατασκευάσει την εν λόγω μνήμη για την αγορά των πολύ λεπτών φορητών υπολογιστών που βασίζονται στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και την αυξημένη χωρητικότητα, χωρίς να θυσιάζουν τις εξωτερικές τους διαστάσεις ή το βάρος τους. Μέσα στις λιλιπούτειες αυτές διαστάσεις, η Samsung κατάφερε να χωρέσει 16 V-NAND flash chips με 48 Layers και 256 Gigabit, αλλά και ένα LPDDR4 mobile DRAM chip των 4 Gbit, μαζί με έναν Samsung controller υψηλής απόδοσης.

Εκτός από το μοντέλο των 512 GB, η Samsung θα κατασκευάσει και μοντέλα των 256 και των 128 GB. Η Samsung αναμένεται να ξεκινήσει τις αποστολές των SSD της σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές από τα τέλη του μήνα και έπειτα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons