Το μέλλον της αυτοκίνησης από την Audi

by Nikos Kaimakamis • On 08-01-2015 • AT 12:43 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

audi-smartwatch-ces-2015

Η Audi παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο φαντάζεται το μέλλον της αυτοκίνησης με ένα smartwatch το οποίο επικοινωνεί με το όχημά μας. 

Ουσιαστικά, η Audi με τη βοήθεια ενός smartwatch προσπαθεί να κάνει το όχημα του μέλλοντος τηλεκατευθυνόμενο, ανταποκρινόμενο στις εντολές που δίνει ένας χρήστης μέσω του smartwatch στο αυτοκίνητο. Το smartwatch είναι ένα μοντέλο της LG, ενώ το όχημα Concept της Audi είναι ένα όχημα με κινητήρα 4 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και το υβριδικό σύνολο έχει συνολική ισχύ 690 ίππων.

Στη CES 2015 η Audi έδειξε έναν από τους βασικούς τρόπους χρήσης του smartwatch για να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο, ενώ δεν έγινε σαφές εάν θα γίνεται και ο έλεγχος άλλων λειτουργιών του οχήματος, όπως είναι, για παράδειγμα, το άναμμα των προβολέων, ή το άνοιγμα των παραθύρων.

audi-prologue

Η Audi δείχνει να ενδιαφέρεται για τον αυτόματο χειρισμό οχημάτων, καθώς έχει ήδη δείξει ένα RS7 να κάνει μόνο του ένα γύρο στην πίστα του Χοκενχάιμ, σε υψηλές ταχύτητες, χωρίς οδηγό. Το σύστημα zFAS της Audi είναι ένα πολύπλοκο σύστημα από αισθητήρες και έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο που ελέγχει όλες τις παραμέτρους κίνησης και πληροφορίες. Στο Audi Prologue Concept όχημα παρουσιάστηκε και μία κονσόλα με οθόνη αφής που συγκεντρώνει όλες τις εντολές χειρισμού του αυτοκινήτου για τον οδηγό, χωρίς επιπλέον κουμπιά και χειριστήρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons