Το Meizu Zero είναι το πρώτο smartphone χωρίς πλήκτρα και θύρες

by George Polyzos • On 24-01-2019 • AT 2:22 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η κινεζική Meizu προχώρησε στο λανσάρισμα του νέου της Zero, ενός smartphone που πιθανότατα αποτελεί την επιτομή του μινιμαλιστικού σχεδιασμού.

Ο λόγος απλός. Από το Meizu Zero λείπουν ολοκληρωτικά πλήκτρα, θύρα επικοινωνίας και φόρτισης ενώ δεν υπάρχει καν «γρίλια» για το ηχείο, ενώ κατασκευαστικά αποτελείται από κεραμικά υλικά και γυαλί. Ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται τοποθετημένος εντός της οθόνης, ενώ πάνελ αφής αναλαμβάνουν τον ρόλο των πλήκτρων ελέγχου έντασης καθώς επίσης και ενεργοποίησης της συσκευής.

Για την φόρτιση, αφού δεν υπάρχει ανάλογη υποδοχή, η δουλειά γίνεται αποκλειστικά ασύρματα. Την μονοκόμματη κατασκευή διακόπτουν μόνο η οπή για την επανεκκίνηση της συσκευής αλλά και μία ακόμη οπή που φιλοξενεί το μικρόφωνο.

Προφανώς για την μεταφορά δεδομένων η επικοινωνία γίνεται μόνο ασύρματα, είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο είναι το γεγονός ότι επειδή απουσιάζει η υποδοχή για κάρτα SIM το Meizu Zero χρησιμοποιεί το πρότυπο eSIM.

Εκεί που γίνονται εξαιρετικά εντυπωσιακά τα πράγματα είναι στην αναπαραγωγή του ήχου. Αφού δεν υπάρχει κλασσικό ηχείο, το Zero χρησιμοποιεί σαν ηχείο την ίδια την οθόνη του μέσω της τεχνολογίας mSound 2.0 πιεζοηλεκτρικού μετατροπέα για την δημιουργία δονήσεων.

Κατά τα λοιπά, το Meizu Zero διαθέτει ελαχιστοποιημένα περιθώρια και οθόνη τεχνολογίας AMOLED διαγωνίου 5,99 ιντσών. Στην κορυφή της οθόνης βρίσκεται η εμπρόσθια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 20 Megapixel ενώ στην πλάτη του smartphone βρίσκεται η διπλή κύρια κάμερα με αισθητήρες 12 και 20 Megapixel.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται η πλατφόρμα Snapdragon 845 της Qualcomm ενώ δεν έχουν δημοσιοποιηθεί η χωρητικότητα της μνήμης RAM και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος. Άγνωστο παραμένει το κόστος της συσκευής αλλά και αν θα ταξιδέψει και σε αγορές εκτός Κίνας, αν και κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται απίθανο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons