Το Mazar malware διαγράφει τα πάντα με ένα SMS

by Nikos Kaimakamis • On 18-02-2016 • AT 1:32 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone-users-02

Το Mazar είναι ένα νέο malware που ανακαλύφθηκε και απειλεί να διαγράψει όλη τη μνήμη ενός τηλεφώνου με ένα απλό SMS. 

Το Mazar malware μπορεί να μολύνει τα Android smartphones και ανακαλύφθηκε από την εταιρεία ασφαλείας Heimdal, η οποία φρόντισε να ενημερώσει το κοινό για την ύπαρξή του και τους κινδύνους που ενέχει. Το κακό με το Mazar είναι ότι δίνει πλήρη πρόσβαση από απόσταση σε εκείνον που το εκμεταλλεύεται, ενώ του δίνει και τη δυνατότητα του απομακρυσμένου reset της συσκευής.

Για να μολυνθεί μία συσκευή με το Mazar, αρκεί να ληφθεί ένα SMS ή ένα MMS που το περιέχει και το εγκαθιστά στη μνήμη του Android smartphone. O εισβολέας μπορεί να έχει πλήρη δικαιώματα χρήσης του τηλεφώνου και να κάνει σχεδόν τα πάντα με το smartphone του χρήστη. Η αρχική εμφάνιση του Mazar είχε γίνει στο Dark Web, ως malware που μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς για παράνομες συναλλαγές, ενώ τώρα είναι η πρώτη του εμφάνιση και στο Android οικοσύστημα.

mazar malware

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι περισσότερες πηγές έκαναν λόγο για αδυναμία των προγραμμάτων antivirus να εντοπίσουν το Mazar malware, επομένως το καλύτερο είναι να προσπαθήσουν οι ίδιοι οι χρήστες να προστατευθούν με το να διαγράφουν μηνύματα από άγνωστες πηγές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons