Το LibreOffice έρχεται στο Android

by Nikos Kaimakamis • On 30-01-2015 • AT 11:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

LibreOffice

Σύντομα οι φίλοι του ανοιχτού λογισμικού θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σουίτα εφαρμογών γραφείου LibreOffice στην Android συσκευή τους. Σύμφωνα με το ZDNet, η νέα έκδοση του LibreOffice για τα desktop συστήματα θα είναι σε λίγο καιρό διαθέσιμη δωρεάν, αλλά οι developers του ανοιχτού λογισμικού εργάζονται παράλληλα πάνω στην Android έκδοση.

Στην έκδοση αυτή θα υπάρχει ο επεξεργαστής κειμένου Writer, το πρόγραμμα επεξεργασίας φύλλων εργασίας Calc και το λογισμικό για την δημιουργία παρουσιάσεων Impress. Τη σουίτα εφαρμογών γραφείου την δημιουργεί το Document Foundation, το οποίο και ανακοίνωσε ότι ασχολείται με την Android εκδοχή του λογισμικού.

Οι δημιουργοί του LibreOffice τονίζουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα διακρίνεται για την απλότητα στη χρήση, τον όμορφο σχεδιασμό του και την πλήρη λειτουργικότητα που απολαμβάνουν και οι desktop χρήστες, χωρίς οι χρήστες των Android smartphones και tablets να έχουν περιορισμούς ή ασυμβατότητες. Μένει να δούμε πώς θα είναι οι αντίστοιχες εφαρμογές για τα κινητά και τα tablets.

Το κομμάτι της φορητής παραγωγικότητας δείχνει να αποτελεί ένα αναδυόμενο πεδίο ανταγωνισμού που ενδιαφέρει τους developers και τις εταιρείες, εάν κρίνουμε από την αντίστοιχη απόφαση της Microsoft να διαθέσει σε iOS και Android συσκευές τις εφαρμογές γραφείου Word, PowerPoint και Excel, καθώς και την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons