Το Li-Fi δεν θα είναι το Wi-Fi της επόμενης γενιάς

by Nikos Kaimakamis • On 30-11-2015 • AT 2:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Li-Fi

Μπορεί το Li-Fi να εμφανίζεται ως πολλά υποσχόμενη λύση ασύρματης δικτύωσης, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα απευθύνεται σε πολλούς. 

Αυτή τη στιγμή το Li-Fi αποτελεί μόνο ένα πανεπιστημιακό project, το οποίο δεν μοιάζει να είναι έτοιμο για εμπορική πορεία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η τεχνολογία του Li-Fi είναι το γεγονός ότι το φως εμποδίζεται από τους τοίχους σε ένα κτίριο. Ακόμα, δεν έχει καθοριστεί η μέγιστη δυνατή απόσταση του δέκτη από τον πομπό για να γίνεται ομαλή λήψη δεδομένων.

Οι λάμπες που αποτελούν δομικό στοιχείο της δικτύωσης δεν διαφέρουν εξωτερικά από εκείνους που χρησιμοποιούνται για τον φωτισμό, στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην γρήγορη εμπορική διάθεση του Li-Fi. Παρόλα αυτά, ορισμένοι ανασχετικοί παράγοντες, όπως εκείνοι που αναφέρθηκαν παραπάνω, παραμένουν και εκτιμάται ότι καθιστούν το Li-Fi μία πρόταση που θέλει χρόνο ακόμα μέχρι να γίνει κοινός τόπος.

Σε πολλές περιπτώσεις το παλιό, γνώριμο Wi-Fi δίνει περισσότερη ευελιξία και λύσεις, στοιχείο που το κάνει προτιμητέο και δείχνει ότι δεν θα μας εγκαταλείψει γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, το Li-Fi αποτελεί μία λύση που θα μας απασχολήσει στο μέλλον, ενώ οι πρώτες του υλοποιήσεις θα γίνονται σε πειραματικό στάδιο ή στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons