Το LG G6 έρχεται με μπροστινή κάμερα που θα είναι και σαρωτής ίριδας

by George Polyzos • On 02-11-2016 • AT 1:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

LG-Logo

Όπως είναι φυσικό η απόσυρση του Note 7 έχει ανοίξει την όρεξη σε μια σειρά διεκδικητών οι οποίοι θέλουν διακαώς να καλύψουν το κενό που αφήνει, προσωρινά, το phablet της κορεατικής εταιρείας.

Από αυτούς τους διεκδικητές δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο έτερος κορεατικός γίγαντας, η LG Electronics. Μάλιστα, η παρουσία της εταιρείας στο Korea Electronics Show με ένα νέο τύπο all-in-one φωτογραφικό module, που θα λειτουργεί τόσο ως selfie camera όσο και ως σαρωτής της ίριδας του ματιού του χρήστη, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει νέος κύκλος έντονης φημολογίας.

Το module της LG Electronics, σύμφωνα και με την κορεατική ιστοσελίδα Digital Times, φέρεται ικανό να λειτουργεί αλλάζοντας φίλτρα. Γενικά, οι σαρωτές ίριδας λειτουργούν «φωτίζοντας» το μάτι του χρήση με υπέρυθρο φως ώστε να λάβει ακριβείς φωτογραφίες της ίριδας του ματιού. Το φως στο υπέρυθρο φάσμα βοηθά ώστε να έλθουν στην επιφάνεια όλες οι πολύπλοκες λεπτομέρειες της ίριδας και να γίνεται ταυτοποίηση. Το Note 7 για παράδειγμα χρησιμοποιούσε δεύτερη κάμερα η οποία ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτή τη λειτουργία.

lg-iris-scanner

Η LG λοιπόν φέρεται να επιχειρεί να συνδυάσει τις λειτουργίες μίας απλής κάμερας και ενός iris scanner που θα μπορεί να χρησιμοποιεί φίλτρα υπέρυθρου φωτός ώστε να μπορεί να επιτυγχάνει και ταυτοποίηση του χρήστη. Αυτό θα επιχειρήσει να το επιτύχει με κάποιου είδους μηχανισμό εναλλαγής φίλτρων που θα επιτρέπουν τις διαφορετικές λειτουργίες της κάμερας.

Όπως αναφέρουν οι Digital Times ο νέος all-in-one αισθητήρας που ετοιμάζει η LG Electronics θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, δηλαδή 0,36 τετραγωνικά εκατοστά έναντι 0,47 τετραγωνικών εκατοστών που καταλαμβάνουν τα σημερινά modules σαρωτών ίριδας. Η υιοθέτηση ενός module με τις συγκεκριμένες ικανότητες θα μπορούσε δυνητικά να ρίξει και το κόστος κατασκευής καθώς δεν θα απαιτείται δεύτερη εμπρόσθια κάμερα.

Άλλες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την επόμενη ναυαρχίδα της LG Electronics θέλουν τη συσκευή να μη χρησιμοποιεί τον modular σχεδιασμό του περυσινού G5 επιστρέφοντας έτσι σε πιο κλασσικές σχεδιαστικές γραμμές, να υιοθετεί κυρτή οθόνη τεχνολογίας OLED κατά τα πρότυπα του Note και δεν αποκλείεται να ενσωματώνεται και μία πλατφόρμα ανέπαφων πληρωμών κατά τα πρότυπα των Samsung και Apple Pay.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons