Το κόστος ανάκλησης των Galaxy Note 7 θα είναι μεγάλο για τη Samsung

by George Polyzos • On 05-09-2016 • AT 12:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

galaxy note 7 teardown

Η Samsung πρόκειται να ξοδέψει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, μετά την απόφαση για ανάκληση και ενδεχόμενη αντικατάσταση των 2,5 εκατομμυρίων Galaxy Note 7 που είχαν προλάβει να διοχετευθούν στην αγορά.

Τα παραπάνω αποτελούν εκτίμηση αναλυτών των Credit Suisse Group, Daishin Securities και Pelham Smithers Associates που φιλοξενούνται σε δημοσίευμα του Bloomberg, ενώ την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του τμήματος smartphones της κορεατικής εταιρείας Dong-jin Koh παραδέχεται ότι το κόστος θα είναι «σπαρακτικό», μετά από σχετική ερώτηση για το οικονομικό κόστος του προγράμματος ανάκλησης.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η ανάκληση του Galaxy Note 7 δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για τη Samsung. Η εταιρεία βρισκόταν σε ανοδική πορεία εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική εμπορική πορεία της σειράς Galaxy S7 με τα κέρδη του περασμένου τριμήνου να βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο για την τελευταία διετία. Επιπρόσθετα, το Note 7 θα λειτουργούσε σαν αντίβαρο στις φθινοπωρινές ανακοινώσεις των νέων iPhone της Apple.

Αυτό που παραμένει άγνωστο, αλλά ενδεχομένως να φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι πόση ζημιά έχει προκαλεί η ανάκληση του Note 7 στην εικόνα του brand της Samsung. Ας μην ξεχνάμε ότι η Samsung έχει δημιουργήσει την εικόνα της εταιρείας που το όνομά της είναι συνυφασμένο με την ποιότητα και την καινοτομία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons