Το Juno αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα

by Nikos Kaimakamis • On 17-10-2016 • AT 11:02 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

juno-jupiter-orbit

Το διαστημικό σκάφος της NASA, Juno, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία, εμφανίζει προβλήματα με τον κινητήρα του. 

Η NASA ισχυρίζεται ότι τα επιστημονικά όργανα του Juno δεν έχουν επηρεαστεί από το μηχανικό πρόβλημα, αλλά εάν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, το Juno θα αναγκαστεί να κάνει λιγότερες ολοκληρωμένες τροχιές γύρω από τον πλανήτη. Το Juno βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία από τις 4 Ιουλίου, προσπαθώντας να μας δώσει εικόνες και πληροφορίες του πλανήτη που δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της NASA, οι βαλβίδες ελέγχου ηλίου του Juno δεν φαίνονται να ανταποκρίνονται στις εντολές του κέντρου ελέγχου, στοιχείο που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία πυροδότησης των κινητήρων του διαστημικού σκάφους. Η πυροδότηση του κινητήρα Leros 1b, είναι απαραίτητη για την τοποθέτηση του Juno σε κοντινότερη τροχιά στον Δία.

H νέα ευκαιρία που θα έχει το κέντρο ελέγχου της NASA για να πυροδοτήσει και πάλι τον κινητήρα του Juno είναι στις 11 Δεκεμβρίου, όταν θα βρίσκεται στη βέλτιστη θέση της τροχιάς του σε σχέση με τον πλανήτη. Όλες οι επιστημονικές παρατηρήσεις του Juno θα γίνουν κανονικά, άσχετα από τα μηχανικά προβλήματα, αλλά το Juno δεν θα μπορέσει να εκτελέσει όλες τις περιστροφές γύρω από τον Δία, λόγω της καταστροφής των οργάνων του από την αυξημένη ακτινοβολία στην οποία υπόκειται.

Ο αρχικός προγραμματισμός της NASA προέβλεπε την εκτέλεση 36 περιστροφών του Juno γύρω από τον Δια μέσα σε 20 μήνες αποστολής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons