Το Ισραήλ εντοπίζει Ρώσους hackers να εκμεταλλεύονται λογισμικό της Kaspersky

by Nikos Kaimakamis • On 17-10-2017 • AT 9:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

To Kaspersky Antivirus λειτουργούσε ως μία ιδιότυπη μηχανή αναζήτησης τύπου Google για Ρώσους hackers που είχαν ως στόχο τους τις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των New York Times, το Kaspersky Antivirus ήταν το εργαλείο εκείνο που είχαν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι hackers, προκειμένου να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά από στόχους στις ΗΠΑ. Ο λόγος που φαίνεται να επιλέχθηκε το εν λόγω λογισμικό είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιείται από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Τη δράση αυτή των Ρώσων hackers έχει εντοπίσει μία ομάδα Ισραηλινών.

H ισραηλινή κυβέρνηση ενημέρωσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κακόβουλη χρήση του λογισμικού της Kaspersky, προτείνοντας την απαγόρευση χρήσης του από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Οι ισραηλινοί φέρονται να έχουν εντοπίσει την κακόβουλη χρήση του Kaspersky, μέσω της οποίας έγινε εφικτή η υποκλοπή δεδομένων από την NSA των ΗΠΑ. Η ίδια η Kaspersky αρνείται ότι έχει βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο το έργο των hackers.

To πρώτο ύποπτο περιστατικό με την εμπλοκή του Kaspersky έγινε γνωστό από δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία αναφερόταν στην υποκλοπή δεδομένων από έναν προσωπικό υπολογιστή ενός υπαλλήλου της NSA, ο οποίος είχε ευαίσθητα δεδομένα στον υπολογιστή του στο σπίτι και εκεί υπήρχε εγκατεστημένο το Kaspersky Antivirus.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons