Το iPhone 8 θα κάνει την Apple μία εταιρεία με αξία ενός τρισ. δολαρίων;

by George Polyzos • On 10-07-2017 • AT 2:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Αυτή τη στιγμή η Apple θεωρείται η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία ανέρχεται στα 752 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας Drexel Hamilton η Apple θα αποτελέσει την πρώτη εταιρεία στην παγκόσμια ιστορία της οποίας η αξία θα ξεπεράσει το ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες της συγκεκριμένης ανάλυσης περαιτέρω ώθηση στην αμερικανική εταιρεία θα δώσει η επετειακή συσκευή iPhone που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, η Apple είναι μία από τις πλέον «υποτιμημένες» εισηγμένες της αμερικανικής αγοράς, σύμφωνα πάντα με την Drexel Hamilton. Χαρακτηριστικά, στην ανάλυση γίνεται ειδική μνεία στον λόγο 16,9 μεταξύ αξίας και κερδών, με κάθε δολάριο καθαρών κερδών ανά μετοχή να «μεταφράζεται» σε 16,90 δολάρια σε αξία στην τιμή μετοχής της Apple.

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, άλλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου θεωρούνται πολύ πιο «ακριβές». Ενδεικτικά, αναφέρονται εταιρείες όπως η Google, η Amazon και η Microsoft με τη σχέση αξίας/ κερδών να έχει τις τιμές 31, 183 και 30, αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα η Drexel Hamilton θεωρεί ότι αρκεί για την Apple να επιτύχει μία μέση τιμή μετοχής στα 185 δολάρια ώστε να μπορέσει να επιτύχει το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε εμπορική αξία. Σημειώνεται μάλιστα ότι η μετοχή της Apple είχε πετύχει την υψηλότερη τιμή της τον περασμένο Μάιο (156 δολάρια), σε μία περίοδο χωρίς παρουσιάσεις νέων συσκευών. Από εκεί και ύστερα η μετοχή έπεσε στα φυσιολογικά επίπεδα των 145 δολαρίων. Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου για να ξαναρχίσει την ξέφρενη πορεία της η μετοχή της εταιρείας.

Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας θεωρούν ότι επενδυτική ώθηση στην Apple θα δώσουν δύο κινήσεις: καταρχήν η κυκλοφορία της συσκευής που προσωρινά αποκαλούμε iPhone 8 και επιπλέον το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει στην αγορά και το Apple HomePod.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons