Το iPhone XR δεν «πουλάει» όσο ανέμενε η Apple – Περιορισμός παραγωγής

by George Polyzos • On 06-11-2018 • AT 3:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το iPhone XR είναι η οικονομικότερη πρόταση της Apple για το 2018 και λογικά οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αποτελέσει το επόμενο best seller της αμερικανικής εταιρείας.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για την Apple. Σύμφωνα με την Nikkei Asian Review, το iPhone XR δεν έχει την πορεία στην αγορά που θα περίμενε η Apple με αποτέλεσμα μάλιστα να προχωρήσει σε ακύρωση αυτού που η ίδια ονόμαζε «production boost», δηλαδή περαιτέρω ώθηση της παραγωγής, για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμη πηγή, αλλά με γνώση του θέματος, η οποία υποστηρίζει ότι «από την πλευρά της Foxconn, αρχικά είχε γίνει προετοιμασία για σχεδόν 60 γραμμές συναρμολόγησης του iPhone XR, αλλά πλέον χρησιμοποιεί μόνο τις 45 καθώς ο πελάτης της (σ.σ. δηλαδή η Apple) θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να κατασκευαστούν τόσες πολλές συσκευές, τουλάχιστον αυτή την περίοδο».

Ανάλογοι περιορισμοί φέρεται να τέθηκαν και στην Pegatron, δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή συσκευών για λογαριασμό της Apple. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple χρησιμοποιεί και έναν τρίτο, μικρότερο, κατασκευαστή smartphones, την Wistron.

Πρακτικά, το δημοσίευμα θεωρεί ότι η Foxconn κατασκευάζει έως και 100.000 συσκευές iPhone XR ημερησίως ώστε να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της Apple. Αυτός ο αριθμός είναι κατά 20% έως 25% χαμηλότερος σε σχέση με τις αρχικές, αισιόδοξες προβλέψεις για την ζήτηση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Η Nikkei Asian Review αναφέρει ότι ανάλογοι περιορισμοί τέθηκαν και στην Pegatron, αναστέλλοντας την αύξηση παραγωγής του iPhone XR και αναμένοντας νεότερες οδηγίες από την Apple. Σχετικά με την Wistron, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple έχει ζητήσει από την εταιρεία να είναι σε αναμονή αύξησης της παραγωγής, αλλά πηγές από την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple θεωρούν ότι στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τουλάχιστον όχι για το iPhone XR.

Στον αντίποδα, η Apple αυξάνει τις παραγγελίες για τα περυσινά iPhone 8 και 8 Plus, στοιχείο που αποδεικνύει ότι το καταναλωτικό κοινό θεωρεί αυτές τις δύο συσκευές τα φθηνότερα υποκατάστατα των XS και XS Max, όχι το XR. Λογικό, αν αναλογιστούμε ότι το iPhone XR κοστίζει στην βασική του έκδοση 929 ευρώ, ενώ το iPhone 8 κοστολογείται στα 749 ευρώ και το iPhone 8 Plus στα 869 ευρώ.

Όπως φαίνεται οι παραγγελίες για τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus έχουν αυξηθεί κατά πέντε εκατομμύρια συσκευές. Η Apple σκόπευε δηλαδή να πουλήσει περί τις 20 εκατομμύρια συσκευές για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ πλέον φαίνεται από την αύξηση της παραγωγής ότι στοχεύει στις 25 εκατομμύρια συσκευές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons