Το iPhone ως κάρτα απεριορίστων διαδρομών

by Nikos Kaimakamis • On 22-02-2016 • AT 10:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

apple mastercard pay

Η Apple οραματίζεται τη χρήση του iPhone ως της μόνης συσκευής που χρειάζονται όσοι μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Μέσω του NFC λόμπι στο οποίο συμμετέχει ενεργά η Apple, ανακοινώθηκε μία συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δημόσιων Μεταφορών της Αμερικής (American Public Transport Association – APTA), μέσα από την οποία θα γίνει ευρεία εφαρμογή της τεχνολογίας NFC στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ουρές και προβλήματα από τη χρήση μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων. Το μόνο που θα χρειάζεται να έχει στην κατοχή του ο κάτοικος των μεγαλουπόλεων είναι ένα iPhone.

Προφανώς, η Apple θέλει να διευρύνει με αυτόν τον τρόπο και τη χρήση του Apple Pay, ενώ μέσα από το λόμπι στο οποίο συμμετέχει ενημερώνει ευρέως το κοινό για τα οφέλη από την χρήση της τεχνολογίας NFC σε καθημερινές συναλλαγές. Το APTA και το NFC Forum θα έχουν στενή συνεργασία πάνω στην μελέτη της χρήσης της τεχνολογίας NFC και των iPhones σε πραγματικές συνθήκες ζωής μέσα στην πόλη για τη διευκόλυνση των αστικών συγκοινωνιών.

Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι η πλειοψηφία των κατόχων iPhone ζουν σε μεγαλουπόλεις, επομένως είναι λογικό να ενδιαφέρεται η Apple για την ευρεία χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι συσκευές της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons