Το iPhone 8 θα έχει διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος

by George Polyzos • On 31-03-2017 • AT 11:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Τεχνολογία

Οι φήμες και διαρροές γύρω από το επόμενο iPhone της Apple είναι συνεχείς τους τελευταίους μήνες και δημιουργούν μία εικόνα για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της νέας συσκευής.

Μεγάλο μέρος των φημών συγκλίνει στη διαπίστωση ότι το iPhone 8 θα διαθέτει οθόνη αφής σε όλη την εμπρόσθια επιφάνειά του, με αποτέλεσμα αρκετοί αναλυτές να θεωρούν ότι ενδέχεται ο Touch ID αισθητήρας να συνυπάρξει με μία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ή ακόμη και να αντικατασταθεί από αυτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές που ασχολούνται κυρίως με τη μελέτη των πληροφοριών που προέρχονται από το χώρο της βιομηχανίας, το iPhone 8 απλά δεν θα έχει τον ίδιο παραδοσιακό αισθητήρα που η Apple εισήγαγε για πρώτη φορά με το iPhone 5S.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα 9to5Mac η Apple έχει άδεια χρήσης για μια ευρεσιτεχνία που εισάγει ένα νέο τρόπο ανάγνωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων με απεικόνιση μέσω υπερήχων. Η νέα βιομετρική τεχνολογία που περιγράφεται στην εν λόγω ευρεσιτεχνία θα χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να συλλάβει τα βιομετρικά δεδομένα, όπως είναι η εικόνα δακτυλικού αποτυπώματος.

Οι διακριτοί μορφοτροπείς υπερήχων (discrete ultrasonic transducers) θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το κλασσικό home button, ενώ παράλληλα θα είναι εφικτό να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο πάνω στην οθόνη της συσκευής. Αυτοί οι μορφοτροπείς, που μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από ή μέσα στην οθόνη και σε οποιαδήποτε περιοχή της, θα παράγουν έναν ηχητικό παλμό σαν απόκριση σε ένα ηλεκτρικό ερέθισμα. Αυτοί οι παλμοί θα αντανακλούν στην επιφάνεια, ενώ το κάθε δακτυλικό αποτύπωμα θα δημιουργεί μία μοναδική αντανάκλαση με αποτέλεσμα το σύστημα να αναγνωρίζει αν πρόκειται για τον κάτοχο της συσκευής ή όχι.

Αν και η παρουσίαση του iPhone 8 απέχει τουλάχιστον έξι μήνες και προφανώς δεν μπορεί να εξακριβωθεί ποια τεχνολογία βιομετρικής αναγνώρισης θα υιοθετήσει η Apple, το σίγουρο είναι ότι η αμερικανική εταιρεία θα επιχειρήσει να ανακατέψει την τράπουλα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons