Το iPhone 6c έρχεται στις αρχές του 2016

by George Polyzos • On 04-12-2015 • AT 1:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iphone-6

Στις αρχές Νοεμβρίου είχαμε αναφερθεί σε έκθεση αναλυτών της KGI Securities σχετικά με την πρόβλεψη λανσαρίσματος εκ μέρους της Apple ενός νέου iPhone με οθόνη διαγωνίου 4 ιντσών.

Ένα μήνα μετά οι ίδιοι αναλυτές θεωρούν ότι το λανσάρισμα της νέας συσκευής θα γίνει στις αρχές του 2016 και θα αποτελεί στην ουσία μία αναβαθμισμένη έκδοση του ήδη υπάρχοντος iPhone 5s.

Πιο αναλυτικά, η KGI Securities θεωρεί ότι το iPhone των 4 ιντσών θα διαθέτει επεξεργαστή A9 κατασκευασμένο από τις TSMC και Samsung, τεχνολογία NFC για την υποστήριξη της υπηρεσίας Apple Pay, θα έχει μεταλλική κατασκευή και θα διατίθεται σε τουλάχιστον δύο ή τρεις χρωματικές επιλογές.

Εμφανισιακά θα είναι πολύ κοντά στο iPhone 6s αλλά θα διαθέτει πανομοιότυπο σετ καμερών (εμπρός και πίσω) με το iPhone 5s, δηλαδή θα διαθέτει αισθητήρα 8 Megapixel πίσω και 1,2 Megapixel εμπρός.

Η KGI Securities εκτιμά ότι οι συνολικές παραδόσεις του 4ιντσου iPhone θα αγγίξει τις 20 εκατομμύρια συσκευές, με την παραγωγή να ξεκινά κατά το α’ τρίμηνο του νέου έτους. Για την τιμή της συσκευής η πρόβλεψη είναι ότι θα κινείται μεταξύ 400 και 500 δολαρίων, στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, θα είναι δηλαδή φθηνότερο από το iPhone 6s (κατά 150-250 δολάρια).

Τέλος, η KGI θεωρεί ότι το νέο μοντέλο δεν θα προσφέρει τεράστιες πωλήσεις στην Apple, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία έχει καλούς λόγους για να επιδιώκει το λανσάρισμα της συσκευής.

Αυτοί οι λόγοι είναι τρεις: καταρχήν θεωρείται ότι υπάρχει ακόμη και σήμερα ζήτηση για smartphones στις 4 ίντσες, αφού υπάρχει πρόβλεψη ότι σε όλο το 2015 θα πουληθούν 15-17 εκατ. συσκευές IPhone στη συγκεκριμένη διάσταση.

Δεύτερος λόγος είναι ότι η χαμηλότερη τιμή θα επιτρέψει την διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές και στους καταναλωτές με χαμηλότερο προϋπολογισμό, ενώ ο τρίτος λόγος σχετίζεται με την τεχνολογία NFC και την ενίσχυση του εν λόγω οικοσυστήματος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons