Το iPad κυρίαρχο στην αγορά παρά την πτώση πωλήσεων

by Nikos Kaimakamis • On 15-02-2017 • AT 5:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μπορεί ο ρυθμός της πτώσης των πωλήσεων του iPad στην αγορά να είναι διπλάσιος από την πτώση ολόκληρης της αγοράς tablet, αλλά παραμένει η Νο 1 προτίμηση. 

Το iPad, σύμφωνα με τα στοιχεία της Trendforce, σημείωσε πτώση της τάξης του 14,1% στις αποστολές συσκευών στην αγορά, ενώ συνολικά η πτώση αποστολών tablets στην αγορά κατά τη διάρκεια του 2016 ήταν σε ποσοστό 6,6%. Αντίθετα, η Amazon διπλασίασε τις αποστολές tablets στην αγορά, ενώ στην πλευρά των κερδισμένων του έτους φαίνεται να ανήκει και η Lenovo, η οποία έφτασε σε ποσοστό το 12.3%, όπως αναφέρει το 9to5 Mac.

Σε αριθμητικό επίπεδο, η Apple κατάφερε να πουλήσει 42 εκατομμύρια iPad κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, ενώ η Samsung σημείωσε πωλήσεις 27 εκατομμυρίων tablets σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι προβλέψεις της TrendForce κάνουν λόγο για περαιτέρω πτώση στις πωλήσεις του iPad και κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς, σε μικρό ποσοστό, καθώς εκτιμάται ότι μέσα στο 2017 περίπου 39.3 εκατομμύρια καταναλωτές θα αποκτήσουν ένα νέο iPad στα χέρια τους.

Υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των δεδομένων που αναφέρουν οι διάφορες εταιρείες έρευνας αγοράς για τις συνολικές πωλήσεις, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ως tablet λογίζονται και τα υβριδικά μοντέλα που λειτουργούν και ως laptops. Σε κάθε περίπτωση, το iPad παραμένει ο κυρίαρχος της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons