Το iOS 9 θα επιτρέπει το μπλοκάρισμα διαφημίσεων

by George Polyzos • On 15-06-2015 • AT 12:56 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Apple-iOS-9b

Η Apple φέρεται να έχει δώσει στους developers τη δυνατότητα ανάπτυξης extensions για το iOS 9 που θα μπλοκάρουν διαφημίσεις αλλά και άλλες εφαρμογές.

Σύμφωνα με το «The Next Web» η λειτουργία Content Blocking θα επιτρέπει στους developers να αναπτύξουν και να ενσωματώσουν κανόνες μπλοκαρίσματος για εικόνες, pop-ups, cookies και άλλα στοιχεία στον browser Safari.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εν λόγω λειτουργία θα υπάρχει στις εκδόσεις beta του νέου λειτουργικού συστήματος της Apple, με τις επιλογές μενού να διευκρινίζουν ότι οι «Content Blockers θα επιδρούν σε περιεχόμενο που φορτώνεται ενώ ο χρήστης χρησιμοποιεί τον Safari».

Η Apple δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο χαρακτηριστικό που θα δεσμεύει περιεχόμενο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι αυτό θα υπάρχει στον Safari και για την έκδοση El Capitan του λειτουργικού συστήματος OS X.

Άγνωστο επίσης παραμένει εάν η Apple θα δεχτεί εφαρμογές ad blocking να διακινούνται μέσω του iOS 9 όταν το iOS 9 γίνει διαθέσιμο για τους χρήστες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons