Το HERE θα παραμείνει διαθέσιμο για τα Windows Phone

by George Polyzos • On 26-09-2014 • AT 1:34 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

nokia_maps

Διάφορα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα ήθελαν τη Nokia να παύει την παροχή της εφαρμογής HERE στη Microsoft και την παράλληλη διάθεσή της μόνο στις πλατφόρμες iOS και Android.

Ωστόσο, με σχετική ανακοίνωσή της η φινλανδική εταιρεία διευκρινίζει ότι η εφαρμογή HERE θα συνεχίσει να διατίθεται στις συσκευές με λειτουργικό Windows Phone και στο μέλλον. Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται και αναφορά στο καθεστώς που επικρατεί μετά την εξαγορά του τμήματος «Devices and Services» της Nokia από τη Microsoft.

Πιο συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι παράλληλα με την εξαγορά υπογράφηκε και συμφωνία τετραετούς διάρκειας για τη χρήση του HERE στις συσκευές Windows Phone. Ωστόσο, αφού η Nokia δεν έχει πλέον καμία ανάμιξη στη παραγωγή των Windows Phone συσκευών είναι «ελεύθερη» να διαθέσει το λογισμικό της σε οποιαδήποτε πλατφόρμα επιθυμεί.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «συνηθίζαμε να αναπτύσσουμε εφαρμογές με προτεραιότητα στο Windows Phone, αλλά πλέον βλέπουμε ισότιμα όλα τα λειτουργικά συστήματα».

Άλλωστε, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ZDnet, η Nokia έχει διατηρήσει τα δεδομένα χαρτογράφησης, τις σχετικές τεχνολογίες και τα πνευματικά δικαιώματα της εφαρμογής, έχοντας παραχωρήσει στη Microsoftτα δικαιώματα χρήσης για δέκα χρόνια. Από την πλευρά της η Nokia μπορεί να χρησιμοποιεί τις ευρεσιτεχνίες που έχουν παραχωρηθεί στη Microsoft, για βελτιώσεις χαρακτηριστικών της εφαρμογής.

«Δεν έχουμε σταματήσει να αναπτύσσουμε την εφαρμογή για το Windows Phone, αλλά συζητάμε με τη Microsoft πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία μας. Σε κάθε περίπτωση θα βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης της εφαρμογής στο λειτουργικό της Microsoft» καταλήγει η ανακοίνωση της Nokia.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons