Το Google Glass ταξιδεύει εκτός ΗΠΑ

by George Polyzos • On 24-06-2014 • AT 4:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Google-Glass

 

Το Google Glass επεκτείνεται πλέον και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, με τη Βρετανία να είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα είναι διαθέσιμο.

Το πρόγραμμα Explorer της Google δέχεται ήδη τις πρώτες του διεθνείς εγγραφές, με το Glass να κοστολογείται στις 1.000 λίρες για τους κατοίκους της Βρετανίας άνω των 18 ετών. Ειδικά για τη Βρετανία θα υπάρχουν και ορισμένες αποκλειστικές εφαρμογές, όπως της εφημερίδας Guardian που θα προσφέρει ειδοποιήσεις για έκτακτα γεγονότα.

Το Google Glass είναι ένα ελαφρύ πλαίσιο που προσομοιάζει ένα ζευγάρι γυαλιών, χωρίς όμως τους απαραίτητους φακούς. Αντίθετα, διαθέτει μία μικροσκοπική οθόνη, μπροστά από το δεξί μάτι του χρήστη, η οποία μπορεί να προβάλλει βίντεο ποιότητας 720p.

Μέσω του Glass ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τα μηνύματά του στο Gmail, να κάνει αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, να πλοηγηθεί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και γενικότερα να προβάλλει στην οθόνη του οποιαδήποτε εξειδικευμένη εφαρμογή (Glassware).

Επίσης, μέσω του Glass μπορούν να γίνουν τηλεφωνικές κλήσεις ενώ διαθέτει και ενσωματωμένη κάμερα που μπορεί να τραβά φωτογραφίες και βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google δεν θεωρεί ότι πρόκειται για εμπορικό λανσάρισμα, αλλά επέκταση των δοκιμών beta, καθώς όλοι οι αγοραστές θα αποτελούν μέρος του προγράμματος Glass Explorer, που περιλαμβάνει τροφοδοσία δεδομένων πίσω στην Google.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons