Το φιλόδοξο Google Glass φαίνεται να έχει μία δεύτερη ευκαιρία

by George Polyzos • On 21-07-2017 • AT 12:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το Google Glass, το πρόγραμμα που φιλοδοξούσε να γίνει ο υπολογιστής που θα «φοράμε» πάντα στο κεφάλι μας, φαίνεται πως κέρδισε μία δεύτερη ευκαιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, το Google Glass Enterprise Edition (EE) έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες εργασίας από ποικιλία διαφορετικών εταιρειών όπως η Boeing, η General Electric και η DHL.

Το Google Glass Enterprise Edition (EE) είναι πρακτικά η ίδια συσκευή που είχε κάνει την εμφάνισή της το 2015, με σειρά βελτιώσεων. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση του 2017 διαθέτει αναβαθμισμένο αισθητήρα κάμερας (ανάλυσης από τα 5 στα 8 Megapixel), μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, ταχύτερο Wi-Fi, ταχύτερο επεξεργαστή και τέλος μία κόκκινη φωτεινή ένδειξη που ανάβει όταν γίνεται λήψη βίντεο.

Τα ηλεκτρονικά μέρη του Glass είναι πλέον σε αρθρωτή μορφή, αυτού που πλέον αποκαλείται Glass Pod, και το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί ή να προστεθεί σε συμβατούς με το Glass σκελετούς, δηλαδή σε προστατευτικά γυαλιά ή γυαλιά βελτίωσης όρασης.

Το Glass EE είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη κλίμακα, με το Wired να υπολογίζει την πώληση μερικών εκατοντάδων τεμαχίων, κυρίως σε μεγάλες εταιρείες που προχωρούν σε σχετικές δοκιμές χρήσης του.

Ο επικεφαλής του project, Jay Kothari, δήλωσε: «Δεν είναι πλέον ένα πείραμα. Ήταν πείραμα πριν από τρία χρόνια. Τώρα είμαστε σε διαδικασία πλήρους παραγωγής σε συνεργασία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Verge οι πρώτες εντυπώσεις από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που δοκιμάζουν το Glass EE είναι εξαιρετικά θετικές, με τη συσκευή να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εργασίας και σημαντική βελτίωση της παραγωγικότητας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons