Το Google Glass δεν έχει πεθάνει… ακόμα

by George Polyzos • On 24-03-2015 • AT 4:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Google-Glass

Ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, χαρακτηρίζει «υπερβολές» τα δημοσιεύματα περί θανάτου του Google Glass ενώ παράλληλα σημειώνει ότι το πρόγραμμα αποτελεί θεμελιώδη πλατφόρμα για την εταιρεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal ο Eric Schmidt θεωρεί ότι, παρά το γεγονός ότι το Google Glass δεν είναι πλέον διαθέσιμο, θα επανέλθει θριαμβευτικά. Τόνισε μάλιστα ότι η απόφαση της Google να σταματήσει τη διάθεση της αρχικής έκδοσης του Glass δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να εργαστεί στην τελειοποίησή του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η Google ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέτει πλέον το Google Glass Explorer Edition, ενώ παράλληλα «μετέφερε» το πρόγραμμα από το ερευνητικό εργαστήριο Google X. Πλέον, η σχετική τεχνολογία συνυπάρχει στο ίδιο τμήμα που διαχειρίζεται το Nest, δηλαδή το πρόγραμμα της Google για τη δημιουργία του διασυνδεδεμένου σπιτιού.

Το Glass λανσαρίστηκε από την Google το 2012 και τον Απρίλιο του 2013 προσφέρθηκε στους developers, οι οποίοι για το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζονταν πλέον «Explorers». Η μερική εμπορική διάθεση του Glass έγινε τον Μάιο του 2014. Τον  περασμένο Ιανουάριο σταμάτησε η περαιτέρω διάθεση του Glass και το πρόγραμμα «γύρισε» στα εργαστήρια της Google για βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιβόητο εργαστήριο Google X είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη σειράς «περίεργων» προγραμμάτων όπως τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα ή τα αερόστατα που εκπέμπουν σήμα Wi-Fi σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Με βάση τις τελευταίες δηλώσεις του Eric Schmidt δεν αποκλείεται να υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικές με το Glass στο επερχόμενο Google I/O του Μαΐου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons