Το Google Genomics κάνει γονιδιακές μελέτες

by Nikos Kaimakamis • On 11-11-2014 • AT 2:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

?????????????????????????????

Το Google Genomics σηματοδοτεί την χρήση της υποδομής του κολοσσού του Διαδικτύου για την γονιδιακή μελέτη και την αντιμετώπιση ασθενειών. 

Με την χρήση μίας ειδικής εφαρμογής, το Google Genomics δημιουργήθηκε εδώ και 18 μήνες περίπου και επιτρέπει την είσοδο δεδομένων DNA στην υποδομή της Google, με τα server farms, προκειμένου να γίνουν μελέτες με τη βοήθεια των βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να μελετά την web συμπεριφορά εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου.

Τα οφέλη από κάτι τέτοιο είναι προφανή, μιας και έτσι αντί να γίνεται η μελέτη μίας περίπτωσης, μπορούν να γίνονται ταυτόχρονες μελέτες πολλών περισσοτέρων στον ίδιο χρόνο, στοιχείο που εξελίσσει σαφώς πιο γρήγορα την εξαγωγή των συμπερασμάτων.

Το κύριο μέλημα του Google Genomics είναι να προωθήσει την έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, με τον εύκολο διαμοιρασμό δεδομένων μέσω Cloud και την παράλληλη διεξαγωγή virtual πειραμάτων και εκτέλεση μοντέλων σε πολύ πιο σύντομο χρόνο προκειμένου να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν οι επιστήμονες τα δεδομένα.

Για την ιστορία και για να υπάρχει μία κατανόηση της τάξης μεγέθους, το γονιδίωμα ενός ανθρώπου, εάν το αντιστοιχίσει κανείς σε ψηφιακά δεδομένα, αγγίζει σε χωρητικότητα τα 100 GB πληροφορίας, επομένως οι υπολογιστικές απαιτήσεις για την έρευνα είναι τεράστιες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons