Το Google Fiber γίνεται Alphabet Access

by Nikos Kaimakamis • On 04-12-2015 • AT 12:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google fiber

Μετά από την αλλαγή του ονόματος της Google σε Alphabet είναι σειρά των επιμέρους εταιρειών και υπηρεσιών στο να αλλάξουν όνομα, όπως συνέβη με την Google Fiber. 

H Google Fiber είχε ως αντικείμενό της την δημιουργία των υποδομών για την υιοθέτηση broadband λύσεων στις πόλεις. Τώρα, μετά την μετονομασία της, ονομάζεται πλέον Alphabet Access and Energy, ένα μεγάλο τμήμα της Alphabet που δεν ασχολείται μόνο με τις καλωδιακές υποδομές, αλλά και με τις ενεργειακές ανάγκες.

Στο ίδιο τμήμα περιλαμβάνεται και το OnHub, το οποίο είναι ένα router νέας γενιάς για το σπίτι, όπως και το Project Link, μία εταιρεία που θέλει να δημιουργήσει δίκτυα οπτικών ινών σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Στο Alphabet Access and Energy ανήκει και το Project Sunroof, το οποίο ασχολείται με την παραγωγή ενέργειας, όπως και το Project Titan, το οποίο κατασκευάζει drones που κινούνται με την ηλιακή ενέργεια. Είναι δεδομένο ότι θα ακούσουμε περισσότερα για τα δύο αυτά projects στο άμεσο μέλλον.

Ο επικεφαλής του Alphabet Access and Energy είναι ο Craig Barrat, ο οποίος εργάζεται στην Google από το 2013, ενώ παλαιότερα εργαζόταν στην Qualcomm. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η παρουσία του Google Fiber στις μητροπόλεις θα ασκήσει πίεση στους καθιερωμένους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να προσφέρουν καλύτερες και πιο εξελιγμένες υπηρεσίες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons