Το Galaxy S8 φαίνεται να μην «πουλάει» όσο το Galaxy S7

by George Polyzos • On 12-07-2017 • AT 11:12 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Παρά το γεγονός ότι η Samsung περιμένει ένα ιδιαίτερα κερδοφόρο τρίμηνο ακριβώς χάρη και στην εμπορική επιτυχία του Galaxy S8, εντούτοις φαίνεται ότι οι ρυθμοί πωλήσεων δεν είναι αντίστοιχοι του περυσινού Galaxy S7.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Korea Herald, κατά τις πρώτες 60 ημέρες κυκλοφορίας της φετινής ναυαρχίδας οι πωλήσεις ήταν σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο λανσάρισμα της σειράς Galaxy S7. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το S7 είχε περίπου 12 εκατομμύρια πωλήσεις κατά το πρώτο δίμηνο της κυκλοφορίας του, το S8 υπολογίζεται ότι βρίσκεται στις 9,8 εκατομμύρια πωλήσεις, εμφανίζει δηλαδή μία επίδοση χαμηλότερη έως και 20%.

Η επίσης κορεατική εταιρεία αναλύσεων The Bell θεωρεί ότι ενώ το Galaxy S8 αποτελεί μία εξαιρετική συσκευή με πολύ θετική εμπορική πορεία, δεν κατορθώνει να «ξεπεράσει» τις επιδόσεις του προκατόχου κυρίως γιατί πλέον το καταναλωτικό κοινό συνηθίζει να ανανεώνει τις συσκευές του με πιο αργό ρυθμό, σε σχέση με το τι ίσχυε αρκετά χρόνια πριν.

Από την πλευρά της η Samsung, με ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι «η άμεση σύγκριση ανάμεσα στα S8 και S7 είναι αποπροσανατολιστική» καθώς ενώ το S8 ξεκίνησε την εμπορική του πορεία σε τρεις κύριες αγορές, το S7 είχε παγκόσμια διάθεση με το λανσάρισμά του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές της εκτιμήσεις, θα έχει ρεκόρ κερδών τριμήνου που αναμένεται να αγγίξουν τα 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιδόσεις εξαιρετικά θετικές ειδικά εάν αναλογιστούμε τη δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί πέρυσι με το θέμα του Galaxy Note 7.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons