Το Galaxy S5 προσελκύει πρώην κατόχους συσκευών Apple

by George Polyzos • On 02-07-2014 • AT 2:21 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

galaxy-s5-white

 

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Kantar, ένα ποσοστό 26% των Βρετανών αγοραστών του Samsung Galaxy S5, προηγουμένως χρησιμοποιούσαν κάποιο μοντέλο iPhone.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το τρίμηνο που έληξε τον Μάιο, αντίθετα το ποσοστό αυτών που άλλαζαν το iPhone, την ίδια περίοδο πέρυσι, έφτανε το 12%. Αν και το φαινόμενο δεν έχει πάρει μαζικές διαστάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εντούτοις ένα ποσοστό 17% των Ευρωπαίων αγοραστών του Galaxy S5 προέρχεται από πρώην χρήστες της Apple.

Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ίδια μετακίνηση αφορά μόνο το 8% των χρηστών, στοιχείο που προφανώς δείχνει και μεγαλύτερη «αφοσίωση» στο brand.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Kantar, αιτία της τόσο έντονης μεταστροφής από το iPhone στο Galaxy S5 είναι το γεγονός ότι «γοητεύονται», κυρίως, από τη μεγαλύτερη οθόνη του κορεάτικου smartphone. Ενδεχομένως, αυτές οι τάσεις της αγοράς να ήταν ήδη γνωστές στην Apple όταν αποφάσιζε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός iPhone με μεγαλύτερη οθόνη, που όλοι περιμένουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι μέχρι τότε μεσολαβούν τουλάχιστον άλλοι δύο μήνες, ενδεχομένως να προκαλέσει και άλλες απώλειες στο αγοραστικό κοινό της Apple.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Galaxy S5, στη βρετανική αγορά, βρίσκεται ακόμη πίσω σε πωλήσεις από τα iPhone 5C και 5S. Μάλιστα, τα δύο μοντέλα της Apple κατέχουν τις πρώτες δύο θέσεις της σχετικής λίστας: προηγείται το iPhone 5C με μερίδιο 11,1%, ακολουθεί το iPhone 5S με μερίδιο 11% και έπεται το Samsung Galaxy S5 με 9%.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία), το Android παραμένει κυρίαρχο με μερίδιο αγοράς 73,3%, ακολουθεί η Apple με το iOS και μερίδιο 16,6%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Microsoft με το Windows Phone και μερίδιο αγοράς 8,1%.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons