Το Galaxy Note 9 θα προσφέρει desktop εμπειρία χωρίς το DeX dock

by George Polyzos • On 27-07-2018 • AT 12:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το Galaxy Note 9, το επερχόμενο phablet της Samsung, δεν θα απαιτεί την παράλληλη χρήση του DeX dock για να προσφέρει στον χρήστη την εμπειρία μετατροπής της συσκευής σε υβριδικό υπολογιστή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WinFuture θα απαιτείται απλά η σύνδεση με οθόνη μέσω ενός DisplayPort-enabled USB-C adapter ή καλώδιο. Δηλαδή, η συγκεκριμένη εμπειρία χρήσης που γινόταν αρχικά μέσω του DeX πλέον θα γίνεται μέσω ενός Type-C καλωδίου, χωρίς επίσης να απαιτείται εξωτερικό πληκτρολόγιο ή ποντίκι καθώς η έκδοση Oreo του Android επιτρέπει την χρήση της οθόνης του κινητού σαν trackpad.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόθεση της Samsung είναι να καταστήσει ευκολότερη τη διαδικασία για τους χρήστες να αναπαράγουν περιεχόμενο (π.χ. βίντεο) σε μεγαλύτερες οθόνες από τη φορητή τους συσκευή. Ουσιαστικά, αυτό δεν είναι κάτι νέο καθώς μέσω των θυρών USB και του προτύπου MHL των σύγχρονων smartphones μπορούν να εκτελεστούν ποικιλία λειτουργιών (φόρτιση συσκευής, ταχεία μεταφορά δεδομένων, σύνδεση με τηλεόραση).

Ωστόσο, το Galaxy Note 9 θα είναι ένα βήμα μπροστά από τα υπόλοιπα smartphones καθώς θα διαθέτει ενσωματωμένο desktop interface. Άγνωστο παραμένει αν η υποστήριξη του DeX θα παραμείνει για τα υπόλοιπα μελλοντικά smartphones της εταιρείας ή είναι κάτι που θα εκλείψει σταδιακά, δηλαδή η ανεξάρτητη desktop λειτουργία θα υπάρχει και στις υπόλοιπες ναυαρχίδες μετά το Note 9.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons