Το Galaxy Note 7 θα επιστρέψει στην Ευρώπη από τις 28 Οκτωβρίου

by George Polyzos • On 28-09-2016 • AT 12:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Galaxy Note7 (3)

Το Galaxy Note 7 επρόκειτο αρχικά να φτάσει στις ευρωπαϊκές αγορές στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή ξεκινούσε το σίριαλ με την ανάκληση των συσκευών.

Αυτό έκανε τα πράγματα λίγο απλούστερα για την κορεατική εταιρεία αφού δεν υπήρχε μεγάλος αριθμός συσκευών στα χέρια καταναλωτών και ο μεγάλος όγκος του κοινού ακόμη ανέμενε την εμπορική διάθεση του Note 7. Όπως έγινε γνωστό τελικά η εταιρεία πήρε την απόφαση να επιστρέψει η συσκευή στα ράφια των ευρωπαϊκών καταστημάτων από τις 28 Οκτωβρίου και έπειτα αφού «ολοκληρωθεί πλήρως το πρόγραμμα ανταλλαγής».

Φυσικά μένει να δούμε αν η συσκευή που θα έπρεπε να είναι «το καλύτερο smartphone που κατασκεύασε ποτέ η Samsung» θα μπορέσει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, κάτι που φαίνεται να είχε επιτύχει, κρίνοντας από την πορεία των προ-παραγγελιών.

Πέρα από την ημερομηνία επανόδου του Galaxy Note 7 στην Ευρώπη, η Samsung έδωσε στη δημοσιότητα και μια σειρά από στοιχεία που αφορούν το συνολικό πρόγραμμα ανάκλησης των συσκευών. Στην Ευρώπη, που το πρόγραμμα ανάκλησης εφαρμόζεται από την προηγούμενη εβδομάδα, έχει επιστραφεί το 57% των συσκευών με τις προβληματικές μπαταρίες. Η εταιρεία εκτιμά ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 60% των Note 7 έχουν ήδη επιστραφεί, έναντι ποσοστού 50% την προηγούμενη εβδομάδα. Προφανώς ο ρυθμός επιστροφών είναι πιο αργός αφού οι πωλήσεις είχαν ξεκινήσει από τις 19 Αυγούστου, άρα υπήρχαν πολύ περισσότερες συσκευές που θα έπρεπε να αντικατασταθούν. Στην κορεατική αγορά έχει γίνει ανταλλαγή επίσης στο 60% των συσκευών.

Προφανώς το οικονομικό κόστος της ανάκλησης του Galaxy Note 7 ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την Samsung, ειδικά σε ότι αφορά την χρηματιστηριακή της αξία, αλλά φαίνεται ότι όσοι είχαν επιλέξει τη συσκευή αρχικά σε ποσοστό 90% επιλέγουν να αποκτήσουν μία νέα, με μπαταρία που δεν εκρήγνυται. Αυτό τουλάχιστον είναι κάτι θετικό μέσα σε όλη αυτή την τρικυμία για τη Samsung.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons