Το Firefox OS περνά από τα smartphones στο Internet of Things

by Nikos Kaimakamis • On 05-02-2016 • AT 12:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Firefox-True-Colors

Την πόρτα της εποχής του Internet of Things ανοίγει η Mozilla, ανακοινώνοντας το τέλος του Firefox OS για τα smartphones. 

Η έκδοση Firefox OS 2.6 θα είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Mozilla για τα smartphones και θα γίνει διαθέσιμη τον Μάιο του 2016. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για το οριστικό τέλος του Firefox OS, καθώς η Mozilla σκέφτεται ήδη την επόμενη ημέρα, με σκοπό της να βάλει το λειτουργικό της στον κόσμο των διασυνδεδεμένων συσκευών του Internet of Things. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποιες συσκευές, όπως smart TVs που έχουν εγκατεστημένο το Firefox OS.

firefox os hands

H Mozilla τονίζει στους developers ότι θα συνεχίσει να δέχεται εφαρμογές για το Firefox OS και μετά τη λήξη της υποστήριξής του για τα smartphones. H πλατφόρμα δεν έχει πεθάνει εντελώς, απλώς αλλάζει προσανατολισμό. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το Firefox OS είναι ανοιχτό λογισμικό, επομένως αναμένεται να βρει αρκετές ενδιαφέρουσες εφαρμογές στον κόσμο του Internet of Things. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο δρόμος για το Firefox OS θα είναι εύκολος, καθώς και εδώ θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από τις πλατφόρμες που αναπτύσσουν διάφορα ηχηρά ονόματα του κόσμου της υψηλής τεχνολογίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons