Το FingerIO διώχνει τα χέρια από την οθόνη

by Nikos Kaimakamis • On 19-04-2016 • AT 9:51 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

FingerIO

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Washington παρουσίασαν το FingerIO, το οποίο μετατρέπει τις συσκευές μας σε συστήματα sonar. 

Με το FingerIO, τα smartphones εντοπίζουν τις κινήσεις των χεριών του ανθρώπου δίπλα τους και τις μεταφράζουν σε εντολές πάνω στην οθόνη αφής. Ο άνθρωπος μπορεί να κινεί τα χέρια του πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως είναι ένα τραπέζι πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένο το κινητό, ενώ το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει ακόμα και τις κινήσεις εκείνες που γίνονται στον αέρα.

Η αρχή λειτουργίας του FingerIO είναι όμοια με τη λειτουργία ενός ραντάρ sonar. Τα ηχεία ενός κινητού εκπέμπουν ηχητικά κύματα που δεν μπορούν να ακουστούν από το ανθρώπινο αυτί και τα κύματα αυτά χτυπούν πάνω στα δάχτυλα του ανθρώπου. Η ηχώ των κυμάτων αυτών εντοπίζεται από τα μικρόφωνα της συσκευής και έτσι γίνεται η αναγνώριση της κίνησης των χεριών.

Ο εντοπισμός της θέσης του δαχτύλου στο χώρο υπολογίζεται από το χρόνο που περνά από την εκπομπή του ηχητικού κύματος μέχρι τη λήψη του από τα μικρόφωνα της συσκευής. Η ακρίβεια του συστήματος φτάνει σε απόσταση 8 χιλιοστών και ο εντοπισμός γίνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Το καλό με το FingerIO είναι ότι μπορεί να λειτουργεί ακόμα και όταν το κινητό βρίσκεται καλυμμένο, στην τσέπη ενός μπουφάν ή σε μία τσάντα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons