Το Facebook υποστηρίζει το δίκτυο Tor

by Nikos Kaimakamis • On 20-01-2016 • AT 2:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

facebook-smartphone

Όσοι μπαίνουν στο Facebook από την Android εφαρμογή του θα μπορούν να βασίζονται στο δίκτυο Tor για την ανώνυμη περιήγηση. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Facebook με το δίκτυο Tor, τα μέλη του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη μπορούν να μπαίνουν στο site μέσα από τον Tor browser, ο οποίος προσφέρει ανωνυμία.

H υποστήριξη του Facebook από το Tor, μέσω της Android εφαρμογής εκτιμάται ότι θα αυξήσει το πλήθος των χρηστών του δικτύου Tor, σύμφωνα με το Reuters. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο αναφορικά με την υποστήριξη μίας mobile εφαρμογής για το Facebook μέσω Tor και για τις Apple συσκευές.

Για να μπορεί ένας χρήστης να χρησιμοποιήσει το Tor σε μια συσκευή Android θα πρέπει να κατεβάσει το Orbot, μία εφαρμογή που αναλαμβάνει τη σύνδεση με το Tor network, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αλλάξει και τις ρυθμίσεις στο Facebook app.

Facebook-Tor

H χρήση Facebook over Tor είναι σπουδαίο νέο για όσους θέλουν να κάνουν ανώνυμο social networking σε συνδυασμό με την κρυπτογράφηση των online δεδομένων που διακινούνται μέσω του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη.

Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε ελαφρώς πειραματικό στάδιο, αλλά το Facebook ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει κανονικά και επίσημα την χρήση μέσα από το δίκτυο Tor για όποιον το επιθυμεί.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons