Το Facebook σταματά την προεγκατάσταση των εφαρμογών του σε κινητά Huawei

by George Polyzos • On 12-06-2019 • AT 2:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το Facebook δεν επιτρέπει πλέον την προεγκατάσταση των εφαρμογών του σε τηλέφωνα της Huawei, σε ένα νέο πλήγμα για την κινεζική εταιρεία, εν μέσω της ευρύτερης διαμάχης με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει απαγορεύσει σε αμερικανικές εταιρείες να της πωλούν εξαρτήματα και λογισμικό.

Το Facebook διευκρίνισε στο Reuters ότι πελάτες που ήδη έχουν κινητά Huawei θα είναι ακόμα σε θέση να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του και να λαμβάνουν updates, ωστόσο τα νέα κινητά της εταιρείας δεν θα μπορούν να έχουν προεγκατεστημένες τις εφαρμογές του Facebook, του WhatsApp και του Instagram.

Γενικότερα μιλώντας, οι κατασκευαστές smartphones συχνά κλείνουν συμφωνίες για την προεγκατάσταση δημοφιλών εφαρμογών, όπως το Facebook. Στα τηλέφωνα της Huawei, σε πολλές αγορές, έρχονται προεγκαταστημένα και το Twitter και το Booking, που δεν προέβησαν σε σχετικά σχόλια για το θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή από πλευράς του Facebook επιδρά αρνητικά στις προοπτικές πωλήσεων της Huawei, η οποία είχε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της πέρυσι από κινητά, με ισχυρότατη ανάπτυξη σε Ευρώπη και Ασία. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό και η Google είχε ανακοινώσει από πλευράς της σημαντικούς περιορισμούς στο Android για την κινεζική εταιρεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons