Το Facebook παρουσιάζει Surround VR κάμερα

by Nikos Kaimakamis • On 13-04-2016 • AT 11:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

facebook-360-degree 01

Στο F8 Conference, το Facebook παρουσίασε μία κάμερα virtual reality, ικανή να τραβά βίντεο 360 μοιρών σε ανάλυση 8Κ. 

Σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο υπάρχουν ενσωματωμένοι 17 φακοί 3D, στα 4 Megapixel, με τη δυνατότητα να δημιουργούν εικόνες ανάλυσης 8Κ για το κάθε μάτι. Εκτός από τα βίντεο 360 μοιρών, η κάμερα του Facebook έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε 30 ή 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Ειδική μέριμνα έχει δοθεί στον συγχρονισμό των εικόνων και της λειτουργίας του κάθε φακού, έτσι ώστε να είναι ομαλή η λήψη του κάθε στιγμιότυπου και να δημιουργείται ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στον τελικό θεατή.

facebook-360-degree

Μέσα από ένα web interface μπορεί να γίνει ο απομακρυσμένος χειρισμός της κάμερας, ενώ το λογισμικό είναι ανοιχτού κώδικα. Το Facebook έχει υποσχεθεί να δώσει τόσο τα σχέδια κατασκευής του hardware όσο και τον αλγόριθμο βάσει του οποίου γίνεται η συρραφή όλων των επιμέρους εικόνων προκειμένου να δημιουργηθεί το βίντεο 360 μοιρών.

Ο σκοπός του Facebook δεν είναι να πουλήσει την surround VR κάμερα που παρουσίασε, της οποίας η αξία αγγίζει τα 30.000 δολάρια. Ουσιαστικά έχει δείξει τη φιλοσοφία σχεδιασμού μίας τέτοιας συσκευής, προκαλώντας τους ανεξάρτητους κατασκευαστές να ασχοληθούν περαιτέρω με την εξέλιξη της ιδέας. Όλα δείχνουν ότι το Facebook θέλει να γεμίσει το News Feed με βίντεο 360 μοιρών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons