Το Facebook, η Google και η Microsoft μιλούν υπέρ της AI

by Nikos Kaimakamis • On 07-03-2018 • AT 11:18 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το Facebook, η Google και η Microsoft δεν πιστεύουν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα στερήσει δουλειές, αλλά θα τις μεταμορφώσει. 

Σύμφωνα με τους κολοσσούς της τεχνολογίας και του Διαδικτύου, τη Microsoft, το Facebook και τη Google, η πεποίθηση ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι η αιτία ώστε πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους είναι υπερβολική. Σε μια σειρά ερωτήσεων που τους τέθηκαν στο Reddit, κορυφαίοι επιστήμονες από την Microsoft, το Facebook και την Google, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το θέμα της παρέμβασης της Τεχνητής Νοημοσύνης στον εργασιακό τομέα.

Ένα από τα σημαντικά οφέλη της εισόδου των μηχανών στον εργασιακό τομέα είναι η ανάληψη των επικίνδυνων και δύσκολων εργασιών από την Τεχνητή Νοημοσύνη, όχι αντικαθιστώντας τον άνθρωπο, αλλά προς όφελός του. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η εργασιακή πραγματικότητα αλλάζει και οι άνθρωποι είτε προσαρμόζονται στις αλλαγές αυτές, είτε επιλέγουν έναν διαφορετικό τομέα ενασχόλησης.

Πολλές είναι οι φωνές εκείνες που προειδοποιούν για την υπερβολική χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία και μπορεί να αποδειχθεί ανταγωνιστική στον άνθρωπο, αλλά είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας εκφράζουν μια περισσότερο αισιόδοξη προοπτική για τις μελλοντικές εφαρμογές  των ρομπότ και της Τεχνητής Νοημοσύνης γενικότερα. Αυτό δείχνει ότι και στον κόσμο της τεχνολογίας δεν υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons