Το Facebook φτάνει το ορόσημο των 2 δισ. ενεργών χρηστών μηνιαίως

by George Polyzos • On 28-06-2017 • AT 11:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Facebook κατέρριψε άλλο ένα ρεκόρ φθάνοντας στους δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση του ίδιου του Mark Zuckerberg.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας που ηγείται ο Zuckerberg, κατόρθωσε να διπλασιάσει τους ενεργούς χρήστες σε λιγότερο από μία πενταετία καθώς είχε φτάσει στο ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες τον Οκτώβριο του 2012.

Κατά την ενημέρωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του 2017 η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το Facebook διέθετε 1,94 δισ. ενεργούς χρήστες κατά το μήνα Μάρτιο, ενώ οι ενεργοί χρήστες κάθε ημέρα έφθαναν το 1,28 δισεκατομμύρια.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση γίνεται λόγος για μια σειρά από ξεχωριστά στατιστικά στοιχεία για το Facebook. Πιο συγκεκριμένα, κάθε ημέρα περισσότεροι από 175 εκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται το Love reaction, ενώ κατά μέσο όρο 800 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν «like» σε κάποια ανάρτηση στο Facebook. Τέλος, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορα Groups, κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg, εξάγεται το συμπέρασμα ότι περισσότερο από τα 1/4 του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Facebook το οποίο πλέον καθίσταται σε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς των μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Συγκριτικά, όπως αναφέρει το ZDnet, το Twitter είχε τον Απρίλιο 328 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ενώ το YouTube κατέγραφε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι υπηρεσίες WhatsApp και Messenger, που ανήκουν στην Facebook, επίσης ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons