Το Facebook εγκαταλείπει την ενασχόληση με τα Internet drones

by Nikos Kaimakamis • On 12-08-2018 • AT 11:15 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

To Facebook αποφάσισε να εγκαταλείψει το Aquila Project, το οποίο αφορούσε στην ανάπτυξη drones που θα έδιναν πρόσβαση στο Internet.

Το σχέδιο Aquila του Facebook είχε ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια με σκοπό να φέρει σε αναπτυσσόμενες κοινωνίες και δυσπρόσιτες περιοχές τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet με τη βοήθεια drones που θα πετούσαν σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τις περιοχές αυτές. Τα drones του Facebook θα μπορούσαν να πετούν στη Στρατόσφαιρα, αντλώντας μερικώς την ενέργεια που χρειάζονται από τον Ήλιο, ενώ η πτήση τους θα διαρκούσε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Στις δοκιμές που έκανε το Facebook, το μεγάλων διαστάσεων drone καταστράφηκε, στοιχείο που έκανε το Facebook να αναθεωρήσει τη στρατηγική του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Verge, το Facebook δεν αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια να προσφέρει πρόσβαση στο Internet σε πραγματικά απομακρυσμένες περιοχές, απλώς θεώρησε ότι είναι καλύτερο να σταματήσει να προσπαθεί να σχεδιάσει το δικό της drone και να έρθει σε συνεργασία με άλλες εταιρείες που έχουν μεγαλύτερη εξειδίκευση στον τομέα αυτό. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι το Facebook έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Airbus, με σκοπό τους την ανάπτυξη ενός ιπτάμενου drone που μπορεί να επιτρέπει την πρόσβαση στο Internet πάνω από τις περιοχές που θα πετά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons