Το έργο CPaas.io πηγαίνει τις έξυπνες πόλεις σε άλλο επίπεδο

by Nikos Kaimakamis • On 21-11-2016 • AT 11:09 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

smart-cities

Μία συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών και ιαπωνικών φορέων στο πλαίσιο του έργου CPaas.io φιλοδοξεί να προσεγγίσει το μέλλον των έξυπνων πόλεων. 

Το έργο CPaas.io προκύπτει από τη φράση City-Platform-as-a-service, όπως αναφέρει το Readwrite, μία πρωτοβουλία μεταξύ σημαντικών παικτών της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, ερευνητικών κέντρων σε διάφορα σημεία, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθεί η πρωτοβουλία αυτή είναι η δυνατότητα επικοινωνίας των έξυπνων πόλεων μεταξύ τους, άσχετα από τη γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Σε πρώτη φάση γίνεται χρήση του Internet of Things, των ανοιχτών δεδομένων και του cloud computing με σκοπό να γίνει χρήση των δεδομένων που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο από τη λειτουργία μίας έξυπνης πόλης και ανταλλαγή τους με τα δεδομένα που συλλέγονται από μία απομακρυσμένη smart city στο πλαίσιο της λειτουργίας μίας πλατφόρμας χρήσης και ανάπτυξης ανάλογων τεχνολογιών σε αστικό περιβάλλον.

Σταδιακά, στο πλαίσιο του προγράμματος CPaas.io θα δημιουργηθεί μία πλατφόρμα που θα λειτουργεί ως υπηρεσία για τις πόλεις που ακολουθούν το δόγμα των Open Data. Τέτοιες πόλεις στην Ευρώπη είναι το Άμστερνταμ, η Ζυρίχη, η Μούρθια, ενώ στην Ιαπωνία είναι το Τόκιο, το Σαπόρο και η Γιοκοσούκα. Το έργο έχει διάρκεια δυόμισι ετών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons