Το επετειακό iPhone X της Apple ενδέχεται να κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια

by George Polyzos • On 10-02-2017 • AT 2:29 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Οι αναλύσεις διαφόρων αναλυτών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η Apple πρόκειται να λανσάρει για το 2017 δύο μοντέλα που θα πρέπει να θεωρούνται βελτιώσεις της σειράς iPhone 7 αλλά και ένα νέο, επετειακό μοντέλο.

Ενώ λοιπόν τα iPhone 7s και iPhone 7s Plus (υποθετικές ονομασίες) θα κινούνται σε σχεδιαστικά μονοπάτια που είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστά στην αμερικανική εταιρεία, το τρίτο μοντέλο, που θα μπορούσε να είναι το iPhone 8 ή το iPhone X πρόκειται να αποτελεί μια εντελώς νέα σχεδίαση.

Αν πιστέψουμε τις φήμες, θα πρόκειται για ένα smartphone με OLED οθόνη που θα καλύπτει όλη την εμπρόσθια επιφάνεια, με ενσωματωμένο αισθητήρα Touch ID και διαγώνιο που ίσως φτάνει τις 5,8 ίντσες. Προφανώς η βελτίωση θα είναι τεράστια ενώ αναλόγως αυξάνεται και το κόστος για την παραγωγής ενός τέτοιου smartphone.

Σε έκθεσή της η Fast Company θεωρεί ότι η σημαντικότερη άνοδος του κόστους παραγωγής του νέου iPhone θα προέλθει από τη χρήση OLED οθονών που θα αντικαταστήσουν τις «παραδοσιακές» LCD. Επιπρόσθετα, στην ίδια έκθεση υποστηρίζεται ότι η αναβάθμιση της μνήμης και του αποθηκευτικού χώρου στα νέα iPhone θα είναι ένας ακόμη σημαντικά επιβαρυντικός παράγοντας.

Σε μια προσπάθεια να ελαττώσει το κόστος η Apple φέρεται να έχει επιλέξει ανοξείδωτο ατσάλι για τα πλαϊνά μέρη της συσκευής, υλικό φθηνότερο σε σύγκριση με το αλουμίνιο που έχει χρησιμοποιηθεί στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Ωστόσο, σημαντική βελτίωση πρόκειται να αποτελέσει και η φημολογούμενη χρήση dual lens κάμερας τόσο στο iPhone X όσο και στα δύο βασικά μοντέλα του 2017, άρα και από εκεί αναμένεται αύξηση του κόστους.

Άλλη αύξηση του «λογαριασμού» έρχεται και από την χρήση βελτιωμένης μπαταρίας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τη χρήση και τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης. Επιπλέον, υπάρχει το ενδεχόμενο η Apple να αντικαταστήσει τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος με ένα σύστημα αναγνώρισης του προσώπου για την εξακρίβωση της ταυτότητας του κατόχου της συσκευής.

Όλα τα παραπάνω συντείνουν, σύμφωνα με τη Fast Company, ότι το iPhone X θα κοστίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες αρκετά πάνω από τα 1.000 δολάρια, ενώ ανάλογη θα είναι και η τιμή του στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι κανένα iPhone δεν ήταν ποτέ φθηνή συσκευή, ειδικά οι κορυφαίες εκδόσεις.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο στην apple, καινοτομισε παλι. Είναι πάντα μπροστά στην τιμή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons