Το Ello είναι ένα κοινωνικό δίκτυο χωρίς διαφήμισεις

by Nikos Kaimakamis • On 29-09-2014 • AT 11:39 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

ello

Οι διαφημίσεις ενοχλούν πολλούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων και έτσι προέκυψε το Ello, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο το οποίο αναφέρεται συχνά-πυκνά ως Anti-Facebook. 

To δίκτυο Ello έχει δημιουργηθεί από τον Paul Budnitz και έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του εδώ και έξι εβδομάδες περίπου. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 35.000 χρήστες του Διαδικτύου ζητούν να μπουν στο Ello κάθε ώρα, στοιχείο που δείχνει ότι το Ello έχει μία ενδιαφέρουσα δυναμική.

Παρόλο που θεωρείται ως ένα έργο υπό διαμόρφωση, το Ello συνοδεύεται από το ιδιαίτερα ενδιαφέρον μανιφέστο του ιδρυτή του, ο οποίος τονίζει ότι στο Facebook, όλα τα μέλη και οι κοινωνικές συνδέσεις τους γίνονται προϊόντα προς εκμετάλλευση από διαφημιστικές εταιρείες. Στο δικό του δίκτυο, οι διαφημίσεις είναι ανύπαρκτες και η κοινωνική αλληλεπίδραση απολύτως ελεύθερη.

Ο στόχος εκείνου και των συνεργατών του είναι να δημιουργήσουν ένα όμορφο και απλό στη  χρήση κοινωνικό δίκτυο, το οποίο να μην έχει καμία κρυφή ατζέντα πίσω από τις δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες του. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο μανιφέστο του ο Budnitz γράφει “You are not a product”, δηλαδή “δεν είστε προϊόντα” στα νέα μέλη του Ello.

Το Ello ξεκίνησε ως ένα ιδιωτικό δίκτυο μεταξύ φίλων και συνεργατών, αλλά αργότερα προχώρησε και αναπτύχθηκε σε κάτι ευρύτερο, το οποίο και είναι πλέον διαθέσιμο σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσα από ello.co, μέσα από ένα καθεστώς προσκλήσεων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μηπως εχει γραφτει κανεις ωστε να μπορει να στειλει προσκληση;

Top

Show Buttons
Hide Buttons