Το Delphi θα κάνει 5.630 χλμ χωρίς οδηγό

by Nikos Kaimakamis • On 16-03-2015 • AT 12:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Auto-Delphi

Το Delphi είναι ένα όχημα που κινείται αυτόνομα, χωρίς οδηγό και ετοιμάζεται να κάνει ένα ταξίδι από το Σαν Φρανσίσκο στη Νέα Υόρκη.

Το Delphi είναι κατασκευασμένο από την Audi, η οποία έχει παρουσιάσει και άλλες προτάσεις στην κατηγορία των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων, χωρίς την παρέμβαση οδηγού. Είναι βασισμένο πάνω σε ένα Audi Q5, το οποίο έχει δεχτεί μια σειρά από παρεμβάσεις προκειμένου να μπορεί να μετακινηθεί με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον οδηγό του να παρεμβαίνει στην όλη διαδικασία.

Η δοκιμαστική διαδρομή του θα γίνει στις 22 Μαρτίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πίσω από το τιμόνι του θα βρίσκεται ένας οδηγός, για παν ενδεχόμενο.

Η Audi με το Delphi θέλει να κάνει να μια σειρά από δοκιμές στην αυτόνομη κίνηση των οχημάτων, αλλά ταυτόχρονα θέλει να συγκεντρώσει μετρήσεις και δεδομένα για την διαδρομή των 5.630 χιλιομέτρων, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες και άλλα στοιχεία. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Delphi του επιτρέπει να σκανάρει διαρκώς το περιβάλλον του και έτσι να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στον αυτοκινητόδρομο.

Η Audi έχει λανσάρει ένα web site για το Delphi, στο www.delphi.com, στο οποίο θα μπορεί κανείς να δει πληροφορίες για το όχημα, αλλά και την δοκιμαστική διαδρομή του πειραματικού οχήματος από το Σαν Φρανσίσκο και έως τη Νέα Υόρκη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons