Το Dell Smart Desk δείχνει το μέλλον των γραφείων

by Nikos Kaimakamis • On 07-11-2014 • AT 12:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

 

Μετά την παρουσίαση του HP Sprout είναι η σειρά της Dell να μας δείξει τη δική της εκδοχή για το γραφείο του μέλλοντος, με το Dell Smart Desk που παρουσιάζει μία διαδραστική επιφάνεια αφής κάτω από την οθόνη.

Το Dell Smart Desk βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πειραματικό στάδιο, αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα να παίρνει σειρά για την γραμμή παραγωγής, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με το HP Sprout. Στην αρχή το είχαμε δει ως concept και αργότερα το είδαμε στην τελική μορφή προϊόντος. Στο κάτω μέρος του Smart Desk υπάρχει ουσιαστικά μία δεύτερη οθόνη αφής, πάνω στην οποία μπορεί κανείς να πληκτρολογεί, να επεξεργάζεται σχέδια και να μπορεί να σχεδιάζει ελεύθερα.

dell-smart-desk

Εδώ δεν υπάρχει η 3D κάμερα του HP Sprout για την μετατροπή των φυσικών αντικειμένων σε ψηφιακή μορφή, αλλά από την άλλη εδώ υπάρχει ένα monitor ανάλυσης 5Κ, δηλαδή ικανό να προβάλλει εικόνες σε ανάλυση 5120×2880 pixels, στοιχείο που ενισχύει την ποιότητα απεικόνισης. Ενδιαφέρουσα προσθήκη στο software είναι το ότι υπάρχει ένα gadget σαν δαχτυλίδι, το οποίο όταν το ακουμπά κανείς στην οθόνη, μετατρέπεται σε περιστροφικό χειριστήριο για να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχει εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή.

Η κεντρική οθόνη του συστήματος έχει διαγώνιο 27 ιντσών, ενώ μια ενδεικτική τιμή που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι τα 2.500 δολάρια στις ΗΠΑ. Οι προπαραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 18 Δεκεμβρίου.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons