Η Nvidia λανσάρει νέο σύστημα deep learning

by Nikos Kaimakamis • On 08-04-2016 • AT 1:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

DGX1 Deep Learning System

H NVIDIA παρουσιάζει ένα νέο σύστημα deep learning για υπερ-υπολογιστές στο πλαίσιο της παρουσίας της στο 2016 GPU Technology Conference.

To DGX-1 Deep Learning System της NVIDIA αποτελείται από 8 κάρτες γραφικών Tesla GP100 με αποτέλεσμα να προσφέρει απόδοση 12 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της κάρτας γραφικών NVIDIA Titan X, που είναι αυτή τη στιγμή μία από τις ακριβότερες και ισχυρότερες μονάδες γραφικών που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. 

tesla p100-nvidia

Οι κάρτες Tesla GP100 της NVIDIA βασίζονται στην αρχιτεκτονική 16 nm FINFET της TSMC και χρησιμοποιούν High Bandwitdth Memory, κάτι που κάνει για πρώτη φορά η NVIDIA, σύμφωνα με το Readwrite. To σύστημα DGX-1 Deep Learning είναι, επίσης, προικισμένο με δύο CPUs Intel Xeon E5-2698, με 16 πυρήνες χρονισμένους στα 2.3 GHz και με 512 GB RAM DDR4, με τέσσερις SSD RAID στο 1.92 ΤΒ και dual 10GbE InfiniBand network ports.

Οι ενεργειακές απαιτήσεις του συστήματος deep learning της NVIDIA φτάνουν στα 3200 Watt. Το σύστημα αυτό θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο και το συνολικό του κόστος θα φτάνει στα 129.000 δολάρια στις ΗΠΑ. Η απόδοση ενός υπερ-υπολογιστή θα είναι αδιαμφισβήτητα υψηλή με ένα τέτοιο σύστημα στο εσωτερικό του, στοιχείο που απαιτείται από μία υλοποίηση για σκοπούς deep learning, ευφυών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν πάρα πολλές υπολογιστικές πράξεις στη μονάδα του χρόνου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons