Η τεχνολογία εκμάθησης Baidu Deep Speech 2 καλύτερη και από ανθρώπους

by Nikos Kaimakamis • On 17-12-2015 • AT 4:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

baidu deep learning

Η τεχνολογία εκμάθησης της Baidu με το όνομα Deep Speech 2, σε μερικές περιπτώσεις καταφέρνει να ξεπερνά σε ικανότητες και τον άνθρωπο. 

Η μηχανή αναζήτησης της Κίνας, Baidu, έχει αναπτύξει μία τεχνολογία αναγνώρισης φωνής για τα Αγγλικά και τη γλώσσα των Μανδαρίνων, το Deep Speech 2. Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του Deep Speech 2 είναι εντυπωσιακά, καθώς έχει καταφέρει να σημειώσει καλύτερη απόδοση ακόμα και από άλλους ανθρώπους.

Το σύστημα της Baidu έχει αναπτύξει την ικανότητα αναγνώρισης λέξεων μέσα από την ακρόαση πολλών χιλιάδων ωρών ομιλίας και αρχείων ήχου. Πρόκειται για μία εξελιγμένη τεχνολογία deep learning, η οποία βασίζεται σε ένα αχανές vitual δίκτυο νευρώνων που καταφέρνει να αναγνωρίζει μοτίβα σε αρχεία πολύ μεγάλου όγκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Baidu ασχολείται αρκετό καιρό με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, καθώς έχει αναπτύξει τον δικό της ψηφιακό βοηθό για smartphones που ονομάζει Duer, ενώ το Baidu app για τα smartphones επιτρέπει την αναζήτηση στη μηχανή με τον χρήστη του να δίνει απλώς φωνητικές εντολές. Ο βαθμός στον οποίο το σύστημα καταλαβαίνει κάτι λάθος έχει πέσει αισθητά, σε ποσοστό 40%, σύμφωνα με την Baidu, ενώ η τεχνολογία του deep learning χρησιμοποιείται από το Facebook αλλά και την Google σε πολλά projects.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons