Το Audi A8 μπορεί να κινηθεί και χωρίς την παρέμβαση του οδηγού

by Nikos Kaimakamis • On 13-07-2017 • AT 9:45 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

To Audi A8 είναι ένα πολυτελές sedan με αυτονομία κίνησης επιπέδου 3, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί χωρίς οδηγό σε συγκεκριμένες συνθήκες. 

Πρόκειται για την τέταρτη γενιά του Audi A8, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στις αγορές το 2019, με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ, καθώς και ένα υβριδικό μοτέρ. Στη μετάδοση υπάρχουν επιλογές με αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς και δυνατότητες τετρακίνησης με το σύστημα Quattro. Εκτός από τα μηχανικά μέρη, το Audi A8, μέσα στο πολυτελές εσωτερικό του, προσφέρει μία ακόμα άνεση στον οδηγό, επιτρέποντάς του να αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι σε συνθήκες αυξημένης κίνησης.

Σύμφωνα με την Audi, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με το οποίο είναι εφοδιασμένο το νέο A8, μπορεί να πάρει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος σε ταχύτητες κάτω από τα 60 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ μπορεί να παρκάρει το όχημα χωρίς καμία εμπλοκή του οδηγού. Μέσα στον βασικό εξοπλισμό του Audi A8 συμπεριλαμβάνονται κάμερες, ειδικοί αισθητήρες υπερήχων και ένα ραντάρ στο μπροστινό μέρος του καπό.

Η διαδικασία αυτοματοποιημένης κίνησης του Audi A8 ονομάζεται traffic jam pilot, αφού πρόκειται για ένα εργαλείο που αναμένεται να βρει έντονη χρήση σε συνθήκες κυκλοφοριακού χάους, όπου είναι πολύ κουραστική η οδήγηση ενός τόσο μεγάλου οχήματος. Εκτός από τον traffic jam pilot, το Audi A8 είναι εφοδιασμένο με 41 στοιχεία που κάνουν τη ζωή του οδηγού ευκολότερη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons