Το Asus ROG Phone φιλοδοξεί να γίνει ένα φορητό gaming PC

by George Polyzos • On 05-06-2018 • AT 2:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming Mobile

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φανατικοί gamers ανά τον κόσμο είναι ότι δεν μπορούν να έχουν πάντα μαζί τους το gaming PC, που αναγκαστικά λόγω μεγέθους συνήθως μένει σπίτι.

Η Asus επιχειρεί να διορθώσει το πρόβλημα δημιουργώντας ένα smartphone το οποίο θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες του χρήστη για mobile gaming χωρίς συμβιβασμούς σε ισχύ, προχωρημένο σχεδιασμό ή δυνατότητες hardcore gaming. Η ονομασία της νέας φορητής συσκευής, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex στην Ταϊβάν, είναι Asus ROG Phone και αναμένεται να καταστεί εμπορικά διαθέσιμη εντός του έτους.

Το Asus ROG Phone διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED, ανάλυσης FHD+, ρυθμό ανανέωσης 90Hz και χρόνο απόκρισης 1ms. Στο εσωτερικό προσπαθεί να κρυφτεί… αλλά οι επιδόσεις δεν τον αφήνουν ο Qualcomm Snapdragon 845, χρονισμένος στα 2,96GHz, συνοδευόμενος από 8GB μνήμης RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 128GB ή στα 512GB.

Για την αποτροπή υπερθέρμανσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, η Asus έχει δημιουργήσει για τις ανάγκες του ROG Phone το 3D vapor-chamber cooling system, ένα νέο σύστημα ψύξης που επιτρέπει στην συσκευή να λειτουργεί πάντα με την ίδια σταθερή απόδοση, χωρίς να υπάρχει ο φόβος της υπερθέρμανσης. Το εν λόγω σύστημα ψύξης δέχεται υποστήριξη και από το αποσπώμενο AeroActive Cooler.

Για την ικανοποίηση των φωτογραφικών ανησυχιών του χρήστη το smartphone διαθέτει κύρια dual camera με αισθητήρες 12 Megapixel/ f/1.8 και 8 Megapixel/ f/2.0. Αντίστοιχα η selfie camera είναι ανάλυσης 8 Megapixel και έκθεσης f/2.0. Τον εξοπλισμό του συμπληρώνουν η παρουσία του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, η μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh και το λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo σε συνδυασμό με το περιβάλλον χρήσης Zen UI.

Ωστόσο, στο λειτουργικό σύστημα συμπεριλαμβάνεται το X Mode, ουσιαστικά μία λειτουργία που αναλαμβάνει να απελευθερώνει μεγαλύτερες ποσότητες μνήμης RAM κλείνοντας εφαρμογές που λειτουργούν στο υπόβαθρο, ενώ αναλαμβάνει και την σίγαση των ειδοποιήσεων όταν ο χρήστης παίζει. Μία άλλη καινοτομία του ROG Phone είναι τα πλήκτρα AirTrigger στις πλευρές της συσκευής τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν για την εκτέλεση ενεργειών μέσα στο παιχνίδι.

Η gaming λογική στην κατασκευή του ROG Phone συναντάται και στην δυνατότητα χρήσης με την συσκευή πρόσθετων εξαρτημάτων. Μέσω αυτών των εξαρτημάτων η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τηλεχειριστήριο, σαν βάση που το μετατρέπει σε gaming PC στο οποίο μπορούν να συνδεθούν πληκτρολόγιο, ποντίκι και φυσικά οθόνη, ενώ υπάρχει και βάση TwinView που μετατρέπει το smartphone σε φορητή παιχνιδοκονσόλα με διπλή οθόνη. Με το εξάρτημα AeroActive, στο οποίο αναφερθήκαμε και πιο πάνω, ο χρήστης κερδίζει μία επιπλέον υποδοχή USB-C και μία υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons