Το Apple iWatch αναμένεται να πουλήσει έως και 60 εκατ. συσκευές

by George Polyzos • On 15-07-2014 • AT 11:03 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

apple-iwatch-concept

 

Το iWatch της Apple είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα gadgets της φετινής χρονιάς και οι εκτιμήσεις της αγοράς θεωρούν ότι θα μπορούσε να πουλήσει έως και 60 εκατομμύρια συσκευές, κατά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναλύσεις της Morgan Stanley που δημοσίευσε το Forbes, εκτιμάται ότι το iWatch θα κοστίζει περί τα 300 δολάρια και προβλέπεται να επιτύχει πωλήσεις από 30 εκατομμύρια έως 60 εκατομμύρια συσκευές, κατά τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του.

Φυσικά, η ανάλυση θέλοντας να καλύψει κάθε πιθανότητα θεωρεί ότι το smartwatch της Apple θα μπορούσε να είναι μία αποτυχία, ωστόσο δίνει μικρές πιθανότητες σε αυτό το ενδεχόμενο. Το «συντηρητικό» σενάριο θέλει το iWatch να επιτυγχάνει πωλήσεις 30 εκατομμυρίων συσκευών, ενώ το πλέον «αισιόδοξο» τοποθετεί τις πωλήσεις στις 60 εκατομμύρια συσκευές.

Η ανάλυση της Morgan Stanley θεωρεί ότι η συσκευή της Apple θα καταφέρει να κινηθεί ικανοποιητικά στην αγορά, στηριζόμενη στην υπόθεση ότι θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση το «brand loyalty» που ακολουθεί σχεδόν κάθε συσκευή της αμερικανικής εταιρείας. Άλλωστε η ανάλυση δείχνει ότι ένα ποσοστό 90% όσων διαθέτουν προϊόντα της Apple παραμένουν «πιστοί» στην εταιρεία. Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 77% για τη Samsung, 58% για τη Nokia και 41% για την LG.

Μάλιστα, έχει γίνει και εκτίμηση των κερδών που θα αποφέρει το κάθε σενάριο: το «συντηρητικό» σενάριο θα βάλει στα ταμεία της Apple περί τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια και ενδέχεται να προσθέσει 49 σεντς στη μετοχή της εταιρείας. Αντίστοιχα, με το αισιόδοξο σενάριο, προβλέπεται η αξία της μετοχής της Apple να εκτοξευθεί στα 132 δολάρια. Τέλος, στο σενάριο που η συσκευή αποδειχθεί μία εμπορική αποτυχία, προβλέπεται η αξία της μετοχής της εταιρείας να πέσει στα 74 δολάρια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons