Το Apple HomePod δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά εμπορικά

by Nikos Kaimakamis • On 19-04-2018 • AT 9:27 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Bloomberg, το έξυπνο ηχείο Apple HomePod δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο εμπορικά. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια των 10 πρώτων εβδομάδων των πωλήσεων του Apple HomePod, δεν ήταν εφικτό να κατακτηθεί μερίδιο της αγοράς έξυπνων ηχείων μεγαλύτερο από το 10%. Για συγκριτικούς σκοπούς, όπως αναφέρει η Slice Intelligence, το αντίστοιχο μερίδιο της αγοράς που κατάφερε να κατακτήσει το Amazon Echo τις πρώτες εβδομάδες των πωλήσεών του ήταν 73%, ενώ το Google Home είχε καταφέρει να κατακτήσει το 14% της αγοράς.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή πώλησης του Apple HomePod, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπάρχει υποστήριξη για άλλες συσκευές πλην από προϊόντα της Apple αποτελούν δύο βασικούς παράγοντες που δεν το βοηθούν να κινηθεί δυναμικά στην αγορά.

Εάν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι η παραγωγή του Apple HomePod καθυστέρησε αρκετά, καθώς και το γεγονός ότι οι δοκιμές του δεν το εμφάνισαν να έχει κορυφαία ηχητική απόδοση, ενώ και οι έξυπνες λειτουργίες του δεν φάνηκε να είναι ικανές να αφήσουν εντυπωσιασμένο το κοινό, τότε βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι η εμπορική πορεία του HomePod δεν είναι εκείνη που συνηθίζουν να έχουν τα προϊόντα της Apple.

Φήμες θέλουν την Apple να προετοιμάζεται να λανσάρει μία φθηνότερη εκδοχή του HomePod, έως και κατά 150 δολάρια χαμηλότερα για να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για την smart home πρότασή της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons