Το ανανεωμένο Watch Series 4 της Apple κρύβει εκπλήξεις

by George Polyzos • On 14-09-2018 • AT 12:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μετά τις ανακοινώσεις των iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone XR η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε κατά το σχετικό event της Apple ήταν το λανσάρισμα του Watch Series 4.

Από την ενσωμάτωση μεγαλύτερης οθόνης έως την ενσωμάτωση ηλεκτρικού αισθητήρα ελέγχου της καρδιακής λειτουργίας, το νέο smartwatch της Apple αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στον χώρο.

Καταρχήν το Watch Series 4 θα έρχεται σε δύο βασικές διαστάσεις, στα 40 και στα 44 χιλιοστά, ενώ θα ενσωματώνει κατά 30% μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο. Επιπλέον, έχει επανασχεδιαστεί το περιβάλλον χρήσης με αποτέλεσμα να έχει γίνει πιο λεπτομερές και με τη δυνατότητα παροχής περισσότερων πληροφοριών.

Στην οθόνη του ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για πληθώρα θεμάτων: πορεία μετοχών, καρδιακοί παλμοί, επιδόσεις αθλητικών ομάδων κλπ. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο με τρεις χρωματικές αποδόσεις: ασημί, χρυσό και γκρι. Θα υπάρχουν επίσης μία σειρά από νέα bands τα οποία θα είναι συμβατά με τις προηγούμενες εκδόσεις του Apple Watch.

Ένα νέο στοιχείο είναι ότι η εφαρμογή Breathe θα είναι πλέον διαθέσιμη σαν watch face ώστε με ένα απλό σήκωμα του καρπού ο χρήστης θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή. Παρά το γεγονός ότι ο γενικός σχεδιασμός της συσκευής δεν έχει αλλάξει εντούτοις έχει εφοδιαστεί με νέο απτικό τρόπο επικοινωνίας, διαθέτει επανασχεδιασμένο ηχείο που επιτρέπει  την αναπαραγωγή κατά 50% πιο δυνατού ήχου ενώ το μικρόφωνο έχει τοποθετηθεί στην αντίθετη πλευρά και πιο μακριά από το ηχείο, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Αποτέλεσμα των τελευταίων αλλαγών είναι να μειώνεται η ηχώ κατά την διεξαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων, ενώ συγχρόνως αυτές γίνονται πιο «καθαρές». Στο πίσω μέρος του νέου Watch υπάρχουν μαύρο κεραμικό υλικό και κρύσταλλο από ζαφείρι, που επιτρέπουν την καλύτερη μετάδοση των ραδιοκυμάτων. Σύμφωνα με την Apple αυτό το στοιχείο βελτιώνει σημαντικά την ισχύ του τηλεφωνικού σήματος.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ο επόμενης γενιάς διπύρηνος και 64μπιτος επεξεργαστής Apple S4 ο οποίος πλέον λειτουργεί δύο φορές ταχύτερα. Το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο είναι επίσης βελτιωμένα και μπορούν να εντοπίσουν την κίνηση έως και οκτώ φορές ταχύτερα. Η αυτονομία δεν φαίνεται να έχει αλλάξει καθώς η Apple αναφέρει ότι η μπαταρία της συσκευής επαρκεί για χρήση 18 ωρών.

Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, το Watch Series 4 «φοράει» το λειτουργικό σύστημα WatchOS 5, το οποίο ενσωματώνει μια σειρά από βελτιώσεις όπως ενισχυμένη παρακολούθηση δεικτών και νέο walkie-talkie mode.

Στα νέα και μάλλον πολυδιαφημισμένα στοιχεία του περιλαμβάνεται σίγουρα η δυνατότητα εντοπισμού ακόμη και της πτώσης του ατόμου που το φοράει, μέσω των ενσωματωμένων αισθητήρων. Σε αυτή την περίπτωση η συσκευή θα μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμη και κλήση/ αποστολή μηνύματος έκτακτης ανάγκης εάν αντιληφθεί ότι ο κάτοχος βρίσκεται ακινητοποιημένος για ένα λεπτό.

Ήδη τα προγενέστερα μοντέλα του Apple Watch περιλάμβαναν λειτουργίες καταγραφής θερμίδων που «καίει» ο χρήστης, ένδειξη καρδιακών παλμών κλπ. Ωστόσο, το νέο μοντέλο προσφέρει μια σειρά από βελτιωμένα χαρακτηριστικά όπως ειδοποιήσεις εάν ο καρδιακός παλμός εμφανίζεται πολύ χαμηλός. Επιπρόσθετα, το νέο Watch θα μπορεί να εμφανίζει στο background της οθόνης τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν εμφανίζονται ενδείξεις αρρυθμίας. Με λίγα λόγια η συσκευή θα μπορεί να εντοπίζει προβλήματα που σχετίζονται με τους καρδιακούς παλμούς και θα ειδοποιεί άμεσα τον χρήστη.

Ίσως το πλέον εντυπωσιακό νέο στοιχείο του Apple Watch είναι ο ενσωματωμένος ο ηλεκτρικός αισθητήρας ελέγχου καρδιακής λειτουργίας. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος της συσκευής και είναι σε θέση να λαμβάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα για λογαριασμό του κατόχου. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να δημιουργείται άμεσα μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση της καρδιακής λειτουργίας του χρήστη ώστε να απευθυνθεί άμεσα (αν χρειάζεται) σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Το Apple Watch Series 4 στη βασική του μορφή θα κοστίζει στις ΗΠΑ 399 δολάρια, ενώ το μοντέλο με ενσωματωμένο τηλεφωνικό δέκτη θα κοστίζει 499 δολάρια. Η διαθεσιμότητά του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons