Το 43% των εσόδων στη μουσική προήλθε από το streaming

by Nikos Kaimakamis • On 09-05-2018 • AT 8:30 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

H βιομηχανία του μουσικού streaming φαίνεται πως καλά κρατεί, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 43% των μουσικών εσόδων πέρυσι προήλθε από εκεί. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το TechCrunch, το streaming έχει καταφέρει να σώσει την μουσική βιομηχανία, αφού έχει γίνει μία κινητήριος δύναμη για την προώθηση της μουσικής είτε μέσα από τις δωρεάν υπηρεσίες streaming, είτε μέσα από τις συνδρομητικές υπηρεσίες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις μουσικής μέσα στο 2017 έφτασαν τα 17.4 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με την περασμένη χρονιά, με τα 7.4 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά να προκύπτουν αποκλειστικά από το streaming.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την αύξηση των εσόδων για την παραγωγή μουσικής, το streaming φαίνεται να είναι μία από τις βασικές αιτίες καταπολέμησης της πειρατείας στην μουσική, καθώς μείωση στα ποσοστά της έχει ήδη ξεκινήσει να σημειώνεται από το 2013. Στο πεδίο του streaming, κυρίαρχη αγορά παραμένει εκείνη των ΗΠΑ, όπου τα στοιχεία δείχνουν ότι από εκεί πηγάζει το 40% των συνολικών εσόδων για το μουσικό streaming.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των επί πληρωμή συνδρομητών στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει στα 90.1 εκατομμύρια μέχρι και το 2025, στοιχείο που δείχνει ότι η αγορά του μουσικού streaming θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. και το youtube τι γινεται

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons