Το 2020 θα εκτοξευθεί ο πύραυλος New Glenn της Blue Origin του Jeff Bezos

by Nikos Kaimakamis • On 13-09-2016 • AT 11:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Amazon CEO Jeff Bezos Debuts The New Kindle DX At NYC's Pace University

To μέγεθος μετράει για την Blue Origin του Jeff Bezos της Amazon, με τον πύραυλο New Glenn να ξεχωρίζει για τις γιγάντιες διαστάσεις του. 

Ο πύραυλος New Glenn της Blue Origin είναι ένα επίτευγμα της αεροναυπηγικής, καθώς αποτελεί ένα τεράστιο αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο, το οποίο θα εκτοξευθεί στο διάστημα το 2020 και θα μπορέσει να επιστρέψει στη Γη για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και σε άλλη αποστολή. Οι διαστάσεις του πυραύλου είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές, αφού μιλάμε για έναν πύραυλο με διάμετρο 7 μέτρων, το ύψος του φτάνει στα 95 μέτρα και παράγει ώθηση περίπου 2 εκατομμυρίων κιλών.

new-glenn-large2

Τα σχέδια της Blue Origin δεν σταματούν όμως, στον πύραυλο New Glenn, καθώς ο Jeff Bezos σημειώνει ότι σύντομα η εταιρεία του θα παρουσιάσει έναν ακόμα μεγαλύτερο πύραυλο, τον New Amstrong. H λογική της Blue Origin είναι να δημιουργεί πυραύλους μεγάλων φορτίων, οι οποίοι να μπορούν να επιστρέψουν στη Γη για χρήση σε νέες αποστολές. Οι κινητήρες του New Glenn είναι εφτά στον αριθμό και χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το υγροποιημένο οξυγόνο.

Ο σκοπός της Blue Origin είναι να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ο κάθε πύραυλος New Glenn για τουλάχιστον 25 αποστολές για μείωση του κόστους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons